· · Коментари: 0
АСТРОЛОГИЈА

Који сте цвет према ХОРОСКОПСКОМ ЗНАКУ? Ово открива много о вашем карактеру

Ови цветови симболизују вашу снагу и вашу личност

1682805696_1678189216_shutterstock_1587449188.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ован

Чичак - Упорна, трновита цветна биљка представља спремност за борбу, оклоп, оријентацију на акцију. Цвеће са деликатним латицама, попут лала и божура, такође одговара Овну.

Бик

Ђурђевак - За овај цвет се каже да је израстао из суза које је Ева пролила када је протерана из Рајског врта, претварајући емоције у корисно/опипљиво биће. Бик је ставио своју личну удобност изнад свега. А грчки мит каже да је бог Аполон створио ђурђевак да би у његовом харему нимфа било нешто мекано за ходање.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Близанци

Камилица - Оклевајући Близанци се муче са доношењем одлука и преузимањем конкретних обавеза. Одзвањају камилицом, на којој смо сви једном бар једном погодили „воли – не воли“. Близанци су, као и камилица, веома прилагодљиви и могу успети у било којој компанији.

Рак

Кокотић - Под управом Месеца, Рак симболизује исцељење физичких и духовних болести и бригу. Научно име за кокотић је цонсолида ајацис. Прва реч се преводи као "ојачати" јер је цвет коришћен за заустављање крварења и убрзавање зарастања. А кокотић је повезана са нераскидивим везама љубави.

Лав

Сунцокрет - Лавом влада сунце, а сунцокрети се такође клањају сунчевом олтару. Поштовали су их Инке и Астеци, који су користили цвет у храмским обредима као симбол сунца. Лавови су рођени авантуристи. А сунцокрети су хиперакумулатори, што значи да имају невероватну способност да апсорбују токсичне материјале и напредују.

Девица

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

Хризантема - Хризантеме цветају у јесен и сматрају се једном од четири племените биљке у кинеској традицији, које симболизују различите врлине. Као и Девице, хризантеме су повезане са отпорношћу и храброшћу у суочавању са недаћама.

Вага

Космеја - Вага је миран и хармоничан знак, повезан са плавим и ружичастим бојама, које симболизују осећај лепоте и равнотеже. Назив космеја потиче од грчке речи космос, веровања да су цела земља и универзум у апсолутној хармонији или могу бити. Цвеће са деликатном аромом и грациозним обликом, попут ружа и крокуса, такође је погодно за Вагу.

Шкорпија

Анемоне - Шкорпијом влада планета Плутон и повезана је са 8. кућом секса, фаталности и трансформације. У Овидијевом епу Метаморфозе, песник спаја секс и смрт да би испричао причу о томе како је анемона настала као резултат осуђене љубави између смртника и Адониса и богиње Афродите. Ово се уклапа у тему и архетип Шкорпије.

Стрелац

Божур - Стрелац је променљив ватрени знак повезан са умом и слободом тела. А божур је добио име по Пеону, ученику Асклепија, бога медицине. Стрелац такође одговара љубичастој и плавој боји, које симболизују ширење космичке свести и духовне потраге.

Јарац

Бршљан - У грчком миту, бршљан је повезан са Дионисом, богом вина и жена, који се често приказује како носи венац од бршљана. Јарац је увек спреман да издржи потешкоће како би постигао циљ. Они су у стању да преживе и напредују чак и у лошим условима. Ово је земљани знак и повезан је са црном и сивом бојом, које симболизују стабилност и поузданост. Јарчеви такође воле цвеће минималистичког дизајна и строге форме.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Водолија

Орхидеја - Под владавином структурираног Сатурна и хаоса Урана, Водолија се сматра анархистичким аутсајдером Зодијака. Орхидеје имају најмање семена на свету, што их отежава за узгој и култивацију, али вредне су труда и њихова моћ је у чудесној необичности.

Риба

Локвањ - Рибе су водени знак повезан са дванаестом кућом вере и несвесним. Локвањи су важан симбол васкрсења у будизму и хиндуизму јер се затварају ноћу и поново отварају у зору како би одражавали духовно поновно рођење. Због њихове повезаности са Нептуном, планетом снова, илузија и замагљених визија, Рибе су креативне, а локвањ се вековима показао као стална муза уметника.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.