Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОРИЦАЊЕ

НЕВЕРОВАТНА прича о амбасадору Мијатовићу: Како је видовњакиња у Лондону ПРОРЕКЛА злу судбину СРПСКОГ КРАЉА

Чедомиљ Мијатовић је девет пута био министар, али је био склон окултним радњама и спиритуалистичким сеансама.

1615298811_aleksa.jpg
Фото: Youtube/ screenshot Телевизија Храм/архива Новости
Oglas

Један од најобразованијих Срба свога времена, који је у шест мандата био министар финансија, у три министар иностраних послова, председник Српске краљевске академије, оснивач Народне странке, особа која је српској валути дала назив "динар" и несуђени патријарх, био је склон окултном, спиритизму и натприродном.

Прочитајте још: Убиство које ће заувек остати мистерија: Ко је убио Црну Далију, девојку која је пронађена преполовљеног тела?

Оба убиства на исти дан
Под насловом "Српска трагедија", "Ново сунце" је објавило "последње писмо краљице Драге od 9. јуна, а стигло 11. јуна њеној интимној пријатељни": "Обседају ме црне слутње, и често ноћу видим пред собом ужасну слику умирућег Михаила како пружа окрварене руке наспрам убојицама, заклињући их: - Немојте, браћо; доста је!" Игром случаја, убиство краља и краљице догодило се на исти дан када је 35 година пре, 1868. године, у Кошутњаку убијен кнез Михаило Обреновић.

Какве је поруке Чедомиљ Мијатовић добио од духова краља Александра Обреновића и цара Душана и како је изазвао праву златну грозницу у потрази за скривеном ризницом српских средњовековних владара?!

Чедомиљ Мијатовић је имао контроверзну биографију

- Не може се рећи да је Чедомиљ Мијатовић као књижевник и политичар остао потпуно скрајнут, али контроверзна биографија овог српског викторијанца заслужује посебну пажњу с обзиром на спиритистичке моменте, од којих су понеки уплетени и у фаталне догађаје националне историје на прелазу из деветнаесто у двадесето столеће - констатује Душан Милијић поводом недавно објављеног историјског алманаха Луке Мичете.

Прочитајте још: Рибари редовно виђају ЛЕТЕЛИЦЕ како израњају из океана, а за све су криви џинови?

Чедомиљ је у шест мандата био министар финансија и у три министар иностраних послова, а одиграо је и значајну улогу у стварању Креманског пророчанства!

Прво му је понуђено да буде први  патријарх
Историјска бележница Луке Мичете Фото: Лагуна

Штавише, Мијатовић је половином 1914. године на позив краља Петра допутовао из Лондона у Београд, где му је саопштено да му краљ и регент Александар, председник Владе Пашић и сви остали министри, нуде да буде поглавар СПЦ, први патријарх обновљене Српске патријаршије! Мијатовић у мемоарима пише да је био у искушењу да ову дужност прихвати, али је одустао у последњем тренутку.

Лука Мичета је историјској бележници "Одјек прошлости", имао довољно разлога за подсећање на ову изузетну личност.

Био је склон окултном и натприродном.

- Био је склон окултном, спиритизму и натприродном, проучавајући езотеричне списе и парапсихолошке феномене, што је било у духу времена ондашње Европе, када су популарни били руска окултисткиња Хелена Петровна Блавацка и енглески окултиста Алистер Кроли, а окултном су били склони и чувени Артур Конан Дојл (1859-1930), који је 1926. чак објавио "Историју спиритизма" или Џон Вилијам Страт, физичар, нобеловац и ректор Универзитета Кембриџ...

Краљ је био утучен
Београдска "Штампа" је објавила запажања човека који је пре катастрофе био у Конаку."Краљ је био на дан пре оне кобне ноћи врло утучен и на питање краљице Драге одговорио је: - Имао сам зао сан, који ме је прогонио. Отац ј е приступио к мени, погледао ме туробно, скинуо капу с главе и опасао сабљу, па се немо удаљио."

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

После свађе са краљем Миланом око његовог развода од краљице Наталије, у лето 1889. године из Београда се преселио у Лондон и живео као обичан грађанин. За амбасадора у Енглеској биће постављен шест година касније и то ће остати до 1903. године.

Томас Стед је амбасадора Србије позвао на сеансу...

Те године га је, 12. марта, позвао његов пријатељ Вилијам Томас Стед да дође на сеансу "са особитим видовњаком кога је он открио".

Прочитајте још: Научници имају математички модел временске машине, али им фале материјали (ВИДЕО)

Ко је Вилијам Стед?
Вилијам Стед је један од пионира истраживачког новинарства, чија је прича о дечјој проституцији довела до промене закона у Великој Британији. Покренуо је магазин "Бордерленд" који се бавио натприродним. Он је 1886. објавио и причу о несрећи у којој брод, без чамаца за спасавање, тоне и настаје велика трагедија. Стед је 1912. године био путник управо на трагично потонулом Титанику, на коме је окончао живот.

Те, 1903. године, Стед је тражио да Мијатовић на сеансу донесе нешто што је било у вези са краљем Миланом и краљицом Наталијом. Лука Мичета пише како је Мијатовић исекао са једног писма, које је му је упутио краљ Александар, његов потпис, и ставио га у коверат, запечатио и понео:

Видовњакиња је све предвидела, до танчина.

"Видовита жена се звала Џулија Барчел и дошла је из Бредфорда. Међутим, Мијатовић је због обавеза морао раније да напусти сеансу. Оставио је коверат са краљевим потписом код пријатеља Јуџина Лазаровића, који се представљао и као потомак кнеза Лазара Хребељановића"..

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

"Она је открила да је у њој потпис неког краља, рекла затим његово име Александар и, згранута, предсказала његову трагичну смрт. Другог дана тај Србин обавестио је одмах Мијатовића..."

Фото: Youtube/ screenshot Телевизија Храм

Јуџин Лазаровић је детаљно пренео Мијатовићу шта се све догодило после његовог одласка са сеансе.

Било је драматично!

"Имали смо веома драматичан и сасвим нарочит призор са госпођом Барчел. Кад ставих ваш коверат у њене руке, она одмах рече: 'Унутра је потпис младог човека; то је потпис младог краља, али не могу да прочитам његово име, пошто је написано словима које нисам раније никад видела'.

Прочитајте још: Научници немају одговор зашто се камене ЛОПТЕ појављују широм света, а најближа је 200 километара од Београда

Шта је ово, видим војнике како окружују двор!

Онда рече да види даму поред њега, нешто старију и описала је краљицу Драгу сасвим верно. Затим настави да описује Стари двор у Београду и одједном застаде и узвикну: 'Али, шта је ово? Видим војнике како окружују двор. Видим официре како проваљују кроз затворена врата патроном динамита. Многи од њих јуре у двор. Све собе су мрачне.

Официри са револверима у рукама трче около у великом бесу кроз мрачне собе тражећи краља и краљицу да их убију. Сада видим да неко доноси упаљене свеће, са њима праве нову потрагу. Ах, проналазе их!', урликну гђа Барцел, паде на колена, подиже обе руке и помоли се Богу да их спаси, и готово паде у несвест, рекавши да су их убили."

Место трагедије Фото: Архива Новости

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Чедомиљ Мијатовић је краљу Александру послао депешу са информацијом о овој сеанси, али одговор није добио. Неколико година касније је ипак сазнао да му је краљ Александар заправо отписао. Испоставило се да је тај краљев пратилац био један од завереника, па је и краљево писмо уместо у Министарство, однео пуковнику Александру Машину, челнику завере, који га је уништио.

Чедомиљ је упозорио краља, али је писмо...

Занимљиво је и спиритистичко искуство Чедомиља Мијатовића са једне касније сеансе, када му се "непланирано" јавио дух краља Александра Обреновића, молећи га да пише краљици мајци Наталији Обреновић да му опрости на његовом окрутном понашању према њој.

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Сам Чедомиљ Мијатовић је сведочио и да му је краљица Наталија једном причала да јој је нека Циганка још као детету предсказала да ће постати - краљица. Као што је познато, после женидбе краља Александра некадашњом њеном дворском дамом Драгом Машин 1900. године дубоко се разочарала, заувек напустила Србију и годину дана касније примила католичку веру и замонашила се у манастиру Берк сир Мер у Француској, где је живела до краја живота, готово пуне четири деценије.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas