· · Komentari: 0
PRORICANJE

NEVEROVATNA priča o ambasadoru Mijatoviću: Kako je vidovnjakinja u Londonu PROREKLA zlu sudbinu SRPSKOG KRALJA

Čedomilj Mijatović je devet puta bio ministar, ali je bio sklon okultnim radnjama i spiritualističkim seansama.

1615298811_aleksa.jpg
Foto: Youtube/ screenshot Televizija Hram/arhiva Novosti

Jedan od najobrazovanijih Srba svoga vremena, koji je u šest mandata bio ministar finansija, u tri ministar inostranih poslova, predsednik Srpske kraljevske akademije, osnivač Narodne stranke, osoba koja je srpskoj valuti dala naziv "dinar" i nesuđeni patrijarh, bio je sklon okultnom, spiritizmu i natprirodnom.

Pročitajte još: Ubistvo koje će zauvek ostati misterija: Ko je ubio Crnu Daliju, devojku koja je pronađena prepolovljenog tela?

Oba ubistva na isti dan
Pod naslovom "Srpska tragedija", "Novo sunce" je objavilo "poslednje pismo kraljice Drage od 9. juna, a stiglo 11. juna njenoj intimnoj prijateljni": "Obsedaju me crne slutnje, i često noću vidim pred sobom užasnu sliku umirućeg Mihaila kako pruža okrvarene ruke naspram ubojicama, zaklinjući ih: - Nemojte, braćo; dosta je!" Igrom slučaja, ubistvo kralja i kraljice dogodilo se na isti dan kada je 35 godina pre, 1868. godine, u Košutnjaku ubijen knez Mihailo Obrenović.

Kakve je poruke Čedomilj Mijatović dobio od duhova kralja Aleksandra Obrenovića i cara Dušana i kako je izazvao pravu zlatnu groznicu u potrazi za skrivenom riznicom srpskih srednjovekovnih vladara?!

Čedomilj Mijatović je imao kontroverznu biografiju

- Ne može se reći da je Čedomilj Mijatović kao književnik i političar ostao potpuno skrajnut, ali kontroverzna biografija ovog srpskog viktorijanca zaslužuje posebnu pažnju s obzirom na spiritističke momente, od kojih su poneki upleteni i u fatalne događaje nacionalne istorije na prelazu iz devetnaesto u dvadeseto stoleće - konstatuje Dušan Milijić povodom nedavno objavljenog istorijskog almanaha Luke Mičete.

Pročitajte još: Ribari redovno viđaju LETELICE kako izranjaju iz okeana, a za sve su krivi džinovi?

Čedomilj je u šest mandata bio ministar finansija i u tri ministar inostranih poslova, a odigrao je i značajnu ulogu u stvaranju Kremanskog proročanstva!

Prvo mu je ponuđeno da bude prvi  patrijarh
Istorijska beležnica Luke Mičete Foto: Laguna

Štaviše, Mijatović je polovinom 1914. godine na poziv kralja Petra doputovao iz Londona u Beograd, gde mu je saopšteno da mu kralj i regent Aleksandar, predsednik Vlade Pašić i svi ostali ministri, nude da bude poglavar SPC, prvi patrijarh obnovljene Srpske patrijaršije! Mijatović u memoarima piše da je bio u iskušenju da ovu dužnost prihvati, ali je odustao u poslednjem trenutku.

Luka Mičeta je istorijskoj beležnici "Odjek prošlosti", imao dovoljno razloga za podsećanje na ovu izuzetnu ličnost.

Bio je sklon okultnom i natprirodnom.

- Bio je sklon okultnom, spiritizmu i natprirodnom, proučavajući ezoterične spise i parapsihološke fenomene, što je bilo u duhu vremena ondašnje Evrope, kada su popularni bili ruska okultistkinja Helena Petrovna Blavacka i engleski okultista Alister Kroli, a okultnom su bili skloni i čuveni Artur Konan Dojl (1859-1930), koji je 1926. čak objavio "Istoriju spiritizma" ili Džon Vilijam Strat, fizičar, nobelovac i rektor Univerziteta Kembridž...

Kralj je bio utučen
Beogradska "Štampa" je objavila zapažanja čoveka koji je pre katastrofe bio u Konaku."Kralj je bio na dan pre one kobne noći vrlo utučen i na pitanje kraljice Drage odgovorio je: - Imao sam zao san, koji me je progonio. Otac j e pristupio k meni, pogledao me turobno, skinuo kapu s glave i opasao sablju, pa se nemo udaljio."

Pročitajte još: Naučnici nemaju odgovor zašto se kamene LOPTE pojavljuju širom sveta, a najbliža je 200 kilometara od Beograda

Posle svađe sa kraljem Milanom oko njegovog razvoda od kraljice Natalije, u leto 1889. godine iz Beograda se preselio u London i živeo kao običan građanin. Za ambasadora u Engleskoj biće postavljen šest godina kasnije i to će ostati do 1903. godine.

Tomas Sted je ambasadora Srbije pozvao na seansu...

Te godine ga je, 12. marta, pozvao njegov prijatelj Vilijam Tomas Sted da dođe na seansu "sa osobitim vidovnjakom koga je on otkrio".

Pročitajte još: Naučnici imaju matematički model vremenske mašine, ali im fale materijali (VIDEO)

Ko je Vilijam Sted?
Vilijam Sted je jedan od pionira istraživačkog novinarstva, čija je priča o dečjoj prostituciji dovela do promene zakona u Velikoj Britaniji. Pokrenuo je magazin "Borderlend" koji se bavio natprirodnim. On je 1886. objavio i priču o nesreći u kojoj brod, bez čamaca za spasavanje, tone i nastaje velika tragedija. Sted je 1912. godine bio putnik upravo na tragično potonulom Titaniku, na kome je okončao život.

Te, 1903. godine, Sted je tražio da Mijatović na seansu donese nešto što je bilo u vezi sa kraljem Milanom i kraljicom Natalijom. Luka Mičeta piše kako je Mijatović isekao sa jednog pisma, koje je mu je uputio kralj Aleksandar, njegov potpis, i stavio ga u koverat, zapečatio i poneo:

Vidovnjakinja je sve predvidela, do tančina.

"Vidovita žena se zvala Džulija Barčel i došla je iz Bredforda. Međutim, Mijatović je zbog obaveza morao ranije da napusti seansu. Ostavio je koverat sa kraljevim potpisom kod prijatelja Judžina Lazarovića, koji se predstavljao i kao potomak kneza Lazara Hrebeljanovića"..

Pročitajte još: Otkriveno kako su nastale piramide? Na isti način dogodilo se nešto i na Tibetu, a o tome postoji strogo čuvan SNIMAK

"Ona je otkrila da je u njoj potpis nekog kralja, rekla zatim njegovo ime Aleksandar i, zgranuta, predskazala njegovu tragičnu smrt. Drugog dana taj Srbin obavestio je odmah Mijatovića..."

Foto: Youtube/ screenshot Televizija Hram

Judžin Lazarović je detaljno preneo Mijatoviću šta se sve dogodilo posle njegovog odlaska sa seanse.

Bilo je dramatično!

"Imali smo veoma dramatičan i sasvim naročit prizor sa gospođom Barčel. Kad stavih vaš koverat u njene ruke, ona odmah reče: 'Unutra je potpis mladog čoveka; to je potpis mladog kralja, ali ne mogu da pročitam njegovo ime, pošto je napisano slovima koje nisam ranije nikad videla'.

Pročitajte još: Naučnici nemaju odgovor zašto se kamene LOPTE pojavljuju širom sveta, a najbliža je 200 kilometara od Beograda

Šta je ovo, vidim vojnike kako okružuju dvor!

Onda reče da vidi damu pored njega, nešto stariju i opisala je kraljicu Dragu sasvim verno. Zatim nastavi da opisuje Stari dvor u Beogradu i odjednom zastade i uzviknu: 'Ali, šta je ovo? Vidim vojnike kako okružuju dvor. Vidim oficire kako provaljuju kroz zatvorena vrata patronom dinamita. Mnogi od njih jure u dvor. Sve sobe su mračne.

Oficiri sa revolverima u rukama trče okolo u velikom besu kroz mračne sobe tražeći kralja i kraljicu da ih ubiju. Sada vidim da neko donosi upaljene sveće, sa njima prave novu potragu. Ah, pronalaze ih!', urliknu gđa Barcel, pade na kolena, podiže obe ruke i pomoli se Bogu da ih spasi, i gotovo pade u nesvest, rekavši da su ih ubili."

Mesto tragedije Foto: Arhiva Novosti

Pročitajte još: Ruski naučnik tvrdi da vanzemaljci postoje, a on zna gde i kako nas kontrolišu

Čedomilj Mijatović je kralju Aleksandru poslao depešu sa informacijom o ovoj seansi, ali odgovor nije dobio. Nekoliko godina kasnije je ipak saznao da mu je kralj Aleksandar zapravo otpisao. Ispostavilo se da je taj kraljev pratilac bio jedan od zaverenika, pa je i kraljevo pismo umesto u Ministarstvo, odneo pukovniku Aleksandru Mašinu, čelniku zavere, koji ga je uništio.

Čedomilj je upozorio kralja, ali je pismo...

Zanimljivo je i spiritističko iskustvo Čedomilja Mijatovića sa jedne kasnije seanse, kada mu se "neplanirano" javio duh kralja Aleksandra Obrenovića, moleći ga da piše kraljici majci Nataliji Obrenović da mu oprosti na njegovom okrutnom ponašanju prema njoj.

Pročitajte još: Otkriveno kako su nastale piramide? Na isti način dogodilo se nešto i na Tibetu, a o tome postoji strogo čuvan SNIMAK

Sam Čedomilj Mijatović je svedočio i da mu je kraljica Natalija jednom pričala da joj je neka Ciganka još kao detetu predskazala da će postati - kraljica. Kao što je poznato, posle ženidbe kralja Aleksandra nekadašnjom njenom dvorskom damom Dragom Mašin 1900. godine duboko se razočarala, zauvek napustila Srbiju i godinu dana kasnije primila katoličku veru i zamonašila se u manastiru Berk sir Mer u Francuskoj, gde je živela do kraja života, gotovo pune četiri decenije.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.