Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Снагатори

"Ауди" у своја два модела убацио В8 мотор са 507 КС!

Огромне друмске лађе могу да спринтају до "стотке" за 4,1 секунду!

1594978420_audi-q7-1.jpg
Фото:"Ауди"
Oglas

Ионако моћним, изузетним аутомобилима као што су "СQ7" и "СQ8" немачки аутомобилски див "Ауди" уградио је још моћнији бензински би-турбо мотор "ТФСИ" са 4.0 литара радне запремине и са осам цилиндара у В распореду!

Развија 507 КС и има 770 нм обртнг момента! Зато и не чуди да оба ова возила,праве друмске крстарице, могу да спринтају као спортски аутомобили.

Фото:"Ауди"

Од 0-100 километара на час стижу за 4,1 секунду, а колико су надмоћни на друму дочарава нам и податак да је убрзање од 80 км на час до 120 км на час нестварних -3,8 секунди!

Тешко је и замислити коју би максималну брзину могла да постигну ова два модела "Аудија" али су из сигурносних разлога у Инголштату решили да електронски ограниче максималну брзину на 250 километара на час!

Прочитајте још:Са овим електромобилом моћи ћете да одете из Београда до Ниша и назад БЕЗ ДОПУНЕ батерије

Ови снагатори су се већ одомаћили на америчким друмовима, а ускоро ће крстарити и у Европи. Аутомобили имају стандардне точкове од 20 односно 21 инч, али се опционално могу наручити точкови, наравно од лаких легура, и од 23 инча.

Фото:"Ауди"

Потрошња горива се креће у просеку од 12 литара на 100 пређених километара. Емисија ЦО2 у атмосферу је око 275 грама по преженом километру, али не верујемо да би већина еколошки настројених возача одбила овакав поклон на четири точка!

Немамо довољно простора да набрајамо шта све од опреме ова два аутомобила имају, а нисмо успели да се досетимо шта немају. Једино онај апарат за еспресо који је својевремено нуђен у "фијату 500Л"...

Прочитајте још; Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

У стандардној опреми је чак и адаптивно ваздушно огибљење и погон на сва четири точка.

Продаја у европским салонима почиње ове јесени, а цена, за сада имамо податак само за немачко тржиште је 93.287,40 односно 101.085,72 евра. Наравно за стандардне верзије.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas