· · Коментари: 0
Титула

"Кија телурајд"проглашена за Светски аутомобил 2020.

Први пут у историји најпрестижнију награду освојио неки јужнокорејски аутомобил. За најлепша кола на планети проглашена "мазда 3"

kija-telurajd.jpg
Фото: Промо

Светски аутомобил године у 2020. је „кија телурајд“ саопштио је жири овог најпрестижнијег светског избора аутомобила.

Друго место освојила је „мазда Ц-ИКС 30“, а треће „мазда 3“. Ово је први пут од 2005. како је установљен овај избор, да најласкавију титулу освоји неки модел, не само „Кије“ него и било ког јужнокорејског произвођача аутомобила. Овај моћни СУВ има седам седишта и врхунску технологију. Да ли ће се појавити и на тржишту Европе и под којим именом, знаћемо веома брзо.

За аутомобил са најлепшим дизајном на свету у 2020. проглашена је „мазда 3“. За луксузни аутомобил 2020. изабран је „порше тајкан“ који је освојио и прво место у категорији аутомобила са најбољим перформансама, а славље „кије“ увеличао је и модел „соул ЕВ“ који је проглашен за најбољи градски аутомобил на свету.

Прочитајте још: "Новости" испробале нови "Европски аутомобил године"!

У финалу су били још „фолксваген голф“,  „фолксваген т-крос“, "мерцедес ЦЛА“, „мерцедес ГЛБ“, „ленд ровер евок“, “кија соул ЕВ“, “хјундаи соната“.

У избору су учествовали специјализовани новинари њих 84 из 24  земље света.

Занимљиво је да је избор Аутомобила године у Србији, које је било планирано за БГ кар шоу, отказано због ванредног стања, како је саопштио жири Асоцијације аутомобилских новинара Србије.

Фото:Промо

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.