· · Коментари: 0
САВЕТ

СВИ ПРАВЕ ОВУ ГРЕШКУ: Ево зашто зими НИКАДА не би требало да палите ГРЕЈАЊЕ у ауту

Са хладним данима, грејање у ауту нам је постало неопходно.

1637585568_shutterstock_1930558511.jpg
Фото: Shutterstock

Као и многи другу возачи зими, једва чекате да седнете у ауто и да укључите грејање које ће од вашег љубимца направити вашег најбољег зимског пријатеља.

Нешто најбоље што је ико могао да измисли да возаче јесте грејање у ауту, али и паметне справице које вам омогућавају да се ауто загреје пре него седнете у њега. Грејање у ауту вам се чини као одлична идеја док ујутру идете на посао и путујете похладном времену, али то није баш тако сјајна идеја. То што ћете укључити грејање може више да шкоди вашем ауту него да му користи.

Фото: shutterstock

Навику да укључујете грејање у ауту сигурно имате још од времена ваших родитеља и делуеј вам сасвим логично да се возике у топлом ауту. Мотори у новијим аутомобилима су много другачији од оних који се налазе у аутомобилима које су возили ваши родитељи. Модерни аутомобили су направљени тако да могу да функционишу у свим условима. Ово је у потпуној супротности са старијим моделима којима је требало 10 до 15 минута да се загреју.

Како бисте угрејали ваш ауто све што треба да урадите јесте да мало сачекате и он ће се током вожње угрејати јер му мотор ради пуном паром. Уколико још и укључите грејање, потрошићете много више бензина. Поред беспотребног трошења бензина, вишак горива може да процури унутар зидова цилиндра и коморе за сагоревање. Уместо да продужавате век трајања вашег аутомобила ви ћете овако само да га скратите.

Уколико будете мало истрпели хладноћу током зиме и не палите увек грејање, ваш аутомобил ће дуже да буде исправан. Ауто се брже греје када је у покрету, па не само да ћете сачувати гориво и уштедети новац, сачуваћете и ваш ауто од оштећења. Пре него стартујете аутомобил потрудите се да вам сви прозори буду чисти од снега и леда, а ауто ће се током вожње сам од себе угрејати.

(Србија Данас)

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.