Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Одлагање

"Тесла роудстер" је СЛАТКИШ на који ћемо чекати још ДВЕ године

Газда компаније Елон Маск потврдио да се нови модел најављен за ову можда неће правити ни следеће године

tesla-roudster-1.jpg
Фото:"Тесла"
Oglas

Када је 2017. године представљен "тесла роудстер" тада је саопштено да ће се нова верзија појавити већ 2020. са значајнијим побољшањима. Невероватним перформансама и огромним,  до сада невиђеном аутономијом.

Прочитаје још: Ево како је "Тојота" обрадовала возаче, а ЗАБРИНУЛА конкуренцију (Фото/Видео)

Али, како сада ствари стоје, чини се, да је долазак новог модела пролонгиран најмање за годину дана.

Фото:"Тесла "

То је наговестио директор, оснивач и власник "Тесле" Елон Маск.

- "Тесла роудстер" вам је као десерт, а прво се "посвећујемо" месу, кромпиру и поврћу - објаснио је на свој начин Елон Маск

Пре "роудстера" посветиће се "Моделу Y" , СУВ кросоверу и почетку производње пик-апа "сајбертрака".

Прочитајте још: Махнете руком возило се откључа: "Рено морфоз" возило из будућности

Како се очекује да производња "сајбертрака" крене почетком 2021. јасно је да би редизајнирани модел "роудстера" могао да се појави најраније 2022. године!

Ипак, сматра Маск да вреди чекати нови роудстер. Најављено је да ће од 0 -100 километара на час стизати за испод две секунде, "четврт миље" за 8,8 секунди, а да ће максимална брзина бити већа од 400 километара на час. Домет би требало да буде свих 1.000 километара са једним пуњењем.

Прочитајте још: Да ли је водоник гориво будућности? Тојота је прешла шест пута од Земље до Месеца и назад и доказала да ЈЕСТЕ
Конкуренција, међутим, не спава, па су електрични аутомибили сличног типа, које најављују "Лотус" и "Римац". Очекује се да и они имају сличне перформанске попут "тесла роудстера", али и да ценом од око 200.000 долара, буду на нивоу "теслине" узданице.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas