Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

Предлог за недељни ДЕСЕРТ: Пенаста и лагана торта са ЈАГОДАМА (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Оно што нам се највише допада јесте кратак временски период који је потребан како бисмо припремили ову тортицу...

1621094779_186477764_844036562861188_6982547964506738453_n.jpg
Фото: InstagramScreenShot/finvala
Oglas

Уколико немате више идеја за савршени недељни десерт, ми вам доносимо одличан пенасти предлог који ће сви у вашој околини обожавати.

Прочитајте још: Не просипајте воду од пиринча, просипате новац! Вода пуна скроба решава још један чест кухињски проблем!

Пенаста кора, ред жутог фила, ред јагода, ред шлага...па опет. 

Састојци за кору:

  • 10 беланаца
  • 300 грама шећера
  • кашика сирћета

Састојци за жути фил:

  • 500 милилитара млека
  • 10 кашика шећера
  • 10 жуманаца
  • 4 кашике брашна
  • 3 кашике густина

Припрема коре:⁣⁣

Прочитајте још: Ако нисте стигли да поједете све БАНАНЕ које сте купили, постоји трик који ће им продужити рок

Умутити 10 беланаца и полако додати 300г шећера и једну кашику сирћета. Мутити док се не добије сјајна смеса у којој шећер више “не крцка”. Разлити смесу у одговарајући плех и пећи на следећи начин:⁣⁣
Најпре 10 минута на 200 степени, затом 10 минута на 150 степени и 60 минута на 100 степени. ⁣⁣
Оставити да се добро охлади пре филовања. ⁣⁣

Припрема жутог фила:⁣⁣

Загрејати 500мл млека и додати 10 кашика шећера. Одвојено умутити жуманца и додати 4 кашике брашна и 3 кашике густина. Ову смесу уз мешање додати у млеко и кувати на пари. Затим оставити да се охлади. Када се охлади додати један умућен маргарин. ⁣⁣

Прочитајте још: Можда ћете се изненадити: Знате ли да ове намирнице у себи садрже вештачке боје?
⁣⁣
Умутити слатку павлаку да буде чврста. ⁣Потом исећи јагоде. Кору можете поделити на 2 или 3 дела, и затим филовати следећим редом:  жути фил, јагоде, бели фил. И поновити зависно од тога колико кора имате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas