Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

РАПСОДИЈА УКУСА: Направите чизкејк са јагодама и БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Идеално слатко викенд изненађење за све укућане!

1654364712_kolac.png
Фото: InstagramScreenShot/moje_ukusne_carolije
Oglas

Чизкејк, кремаста и ваздушаста торта од маскрапоне сира која се топи у устима. Овај ћете укус памтити дуго времена, а иделан је за период када свеже јагоде можете наћи на пијацама.

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Састојци за корицу:

  • 300 грама млевене плазме
  • 100 грама истопљеног путера
  • 2 кашике шећера у праху

За воћни фил:

  • 400 грама јагода
  • 3 кашике шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 2 кашике густина
  • 4 кашике вода

За крем бели:

  • 400 грама маскрапоне сира
  • 190 грама шећера у праху
  • 250 милилитара слатке павлаке
  • 1 кесица желатина

За гранш:

  • 100 грама беле чоколаде
  • 50 милилитара слатке павлаке

Припрема:

За корицу сјединити све састојке и утиснути у округли калуп пречник 22 центиметара и одложити у фрижидеру док припремите воћни фил.

Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)

За воћни фил у шерпицу исећи на пола свеже јагоде, додати шећер и ванилин шећер и ставити да прокључа. Густин растворити са 4 кашике хладне воде. Када воће прокључа утиснути га штапним миксером или у блендер,па поново вратити на ринглу. Затим улити густин и скувати до густине. Воћни фил оставити да се охлади па распоредити по корици и одложити у фрижидеру док припремите бели фил.

Прочитајте још:  Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)

За бели фил растворити желатин са 4 кашике хладне воде и оставити да набубри. Слатку павлаку умутити посебно и оставити по страни. Маскрапоне сира и шећер у праху заједно сјединити,па додати умућену слатку павлаку и добро све измутити. Желатин истопити на тихој ватри,када се истопи додати једну кашику фила лепо размутити и улити у фил и поново миксером умутити крем фил. Готов крем равномерно распоредити по корици и лепо поравњати,па одложити у фрижидеру док припремите ганаш.

За припрему гранша на средњој температури отопити чоколаду са слатком павлаком, непрестано мешати да добијете течну белу чоколаду,па лагано прелити преко белог фила.

Колач одложити у фрижидер на хлађење најбоље преко ноћи. Следећег дана послужити.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas