· · Коментари: 0
СЛАТКИШИ

Уживајте у ЈАГОДАМА: Колач са ванилом који ће помутити сва ваша чула (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Јагоде су сада сочније него икада и ово је прави тренутак да уживате у њима.

1652825853_kolaci.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/кувам_јер_волим

Ово је омиљени период године у коме уживају сви они који воле јагоде и ово је онај период године када обожавамо слаткише са јагодама. Доносимо вам савршен сочни рецепт у коме ћете уживати.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Састојци:

  • 300 грама брашна
  • 2 кашике шећера
  • прстохват соли
  • 220 грама хладног путера
  • 2 до 3 кашике хладне воде

За премазивање:

  • 1 жуманце
  • 1 кашичица воде

Крем од ваниле:

  • 40 грама кукурузног скроба (густина)
  • 50 грама шећера
  • 750 милилитара млека
  • 3 жуманцета
  • 2 кашике ароме ваниле
  • 250 грама јагода или по жељи
  • нутела

Припрема:

У чинији заједно просејати брашно, со и шећер. Путер исећи на ситне комаде и док је још веома хладан утрљавати суве састојке. Добијена смеса треба да буде сипкава. У сипкаву смесу додати мало по мало воду док месите тесто. Чим тесто крене да личи на лопту неуредних контура, треба стати са додавањем воде. Уједначити тесто и направити лопту, увити у фолију и оставити у фрижидер.

Развити тесто дебљине око 2 до 3 милиметра. Модлом или шољом вадити кругове од свежег теста и ређати их у плехове за мини тарт.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

У сваки плех, преко теста, ставити парче изгужваног папира за печење и преко њега ставити нешто тешко. Тако припремљене плехове ставити у фрижидер да одстоје још 30 минута. Ставити плехове у рерну, претходно загрејану на 190 степени, и пећи око 10 до 15 минута.

За то време, у малој посуди сјединити и уједначити једно жуманце са кафеном кашичицом воде. Овом смесом ћемо убрзо премазати тесто.

Након отприлике 10 до 15 минута извадите папир за печење папир за печење и док је тесто још увек у плеху у танком слоју четкицом нанесите смесу жуманцета и воде. Вратити плехове у рерну и пећи још око 7 до 8 минута, док не добију златну боју. Извадити из рерне, пустити корпице да се прохладе, па их тек онда ставите на решетку.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Крем од ваниле припрема се тако што у шерпи сједините густин и шећер. Додати млеко и уз стално мешање кувати на средње јакој ватри док се не појаве мехурићи и смеса не почне да се згушњава. Наставити још око 2 минута, а потом склонити са ватре. Одвадити око 200 милилитара смесе и сипати у чинију са жуманцима и промешати. Вратити у шерпу и уз стално мешање, на средње јакој ватри, сачекати да проври. Смањити ватру и наставити са мешањем још око додатна 2 минута.

Склонити са ватре и умешати арому ваниле. Прохладите крем и пуните корпице. Додајте јагоде и нутелу на врху.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.