Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОМАЋИ РЕЦЕПТИ

Слатки НОВОГОДИШЊИ залогаји: Јелкице на сочном колачу од пистаћа и јагода (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Да ли сте спремни да се упустите у ово једноставну авантуру за припрему новогодишњег колача

1672420479_novogodisnji-kolac.png
Фото: Instagram/recepti_bajms
Oglas

Уколико још увек нисте припремили посластице за новогодишњу ноћ, доносимо један сочан предлог којим ћете оставити без даха све оне који га најпре угледају, а потом и пробају.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Састојци:

  • 300 грама млевеног колача
  • 150 грама истопљеног путера
  • 130 милилитара млека
  • 300 грама јагода
  • пола желатина са 2 кашике воде 
  • 300 милилитара слатке павлаке
  • 3 кашике пистаћ крема
  • 2 кашике крем сира/маскарпоне сира
  • 70 милилитара слатке павлаке
  • 150 грама беле чоколаде
  • додатно грисине, умућена слатка павлака, зелена боја, украси

Припрема:

Сјединити све састојке за слој од кекса, па утиснути у калуп. Прокувати јагоде и изгњечити их, а зарим им додати набубрели желатин и сјединити. Оставити да се прохлади, па сипати преко слоја од кекса и оставите у замрзивач или фрижидер.

Умутити слатку павлаку, а у другој чини сједините пистаћ крем и крем сир па додајте у умућену слатку павлаку. Сипати преко слоја од воћа.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

За гранаш загрејати слатку павлаку, додати белу чоколаду да се отопи а затим прелијте преко пиштаћег слоја. Оставити да се добро стегне.

За јелкице: забодите грисину, а зарим кесом и шпицом направите јелкице умућеном слатком павлаком и зеленом бојом. Украсите по жељи и уживајте!

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas