· · Коментара: 0
СЛАТКИШИ

Рецепти МУДРИХ домаћица за БРЗЕ СЛАТКИШЕ: Лажне кнедле са шљивама (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Домаћице на друштвеним мрежама дела бројне необичне рецепте...

1631221968_sljive.png
Фото: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica

Омиљени рецепти за слаткише су нам они који не захтевају много времена за њихову припремау, али и они који не захтевају компликовано печење...

Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)

Састојци:

  • 3 цела јајета
  • 1 чаша шећера
  • 1 шоља брашна меког
  • 280 милитара млека
  • 60 грама маргарина
  • 100 грама презли
  • 5 до 6 кашика шећера
  • свеже шљиве

Припрема колача:

Плех димензија 24 са 24 центиметара, или приближних димензија, обложити папиром за печење. По дну плеха поређати преполовљене шљиве, тако да потпуно покрију дно.

Прочитајте још: Тарт од шљива какав сте видели само на ТВ: Пробајте, лако се прави! (РЕЦЕПТ)

Умутити пенасто јаја са шећером. Додати млеко и брашно, још мало измиксати, па смесу прелити преко шљива. Смеса је доста ретка, али нека вас то не брине, тако треба да буде. Колач пећи око 40 минута на 180 до 200 степени.

Прочитајте још: Ручак који се НЕ КУВА: Руска супа окрошка (РЕЦЕПТ)

Док се колач пече, спремити презле. У шерпици угрејати маргарин. Сипати презле и шећер, па пржити уз непрестано мешање. Пазите да не загори. Преко врућег колача сипати презле и добро их утапкати. Оставити колач да се потпуно охлади. Хладан колач исећи и послужити. Ја сам колаче вадила чашом и тако добила округао облик колача.

Напомена: Док се колач пече, шљиве, које су биле на дну, подигну се на врх, те тако добијемо другачији редослед.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.