Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Uživajte u JAGODAMA: Kolač sa vanilom koji će pomutiti sva vaša čula (RECEPT/FOTO)

Jagode su sada sočnije nego ikada i ovo je pravi trenutak da uživate u njima.

1652825853_kolaci.png
Foto: InstagramScreenShot/kuvam_jer_volim
Oglas

Ovo je omiljeni period godine u kome uživaju svi oni koji vole jagode i ovo je onaj period godine kada obožavamo slatkiše sa jagodama. Donosimo vam savršen sočni recept u kome ćete uživati.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Sastojci:

  • 300 grama brašna
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 220 grama hladnog putera
  • 2 do 3 kašike hladne vode

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • 1 kašičica vode

Krem od vanile:

  • 40 grama kukuruznog skroba (gustina)
  • 50 grama šećera
  • 750 mililitara mleka
  • 3 žumanceta
  • 2 kašike arome vanile
  • 250 grama jagoda ili po želji
  • nutela

Priprema:

U činiji zajedno prosejati brašno, so i šećer. Puter iseći na sitne komade i dok je još veoma hladan utrljavati suve sastojke. Dobijena smesa treba da bude sipkava. U sipkavu smesu dodati malo po malo vodu dok mesite testo. Čim testo krene da liči na loptu neurednih kontura, treba stati sa dodavanjem vode. Ujednačiti testo i napraviti loptu, uviti u foliju i ostaviti u frižider.

Razviti testo debljine oko 2 do 3 milimetra. Modlom ili šoljom vaditi krugove od svežeg testa i ređati ih u plehove za mini tart.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

U svaki pleh, preko testa, staviti parče izgužvanog papira za pečenje i preko njega staviti nešto teško. Tako pripremljene plehove staviti u frižider da odstoje još 30 minuta. Staviti plehove u rernu, prethodno zagrejanu na 190 stepeni, i peći oko 10 do 15 minuta.

Za to vreme, u maloj posudi sjediniti i ujednačiti jedno žumance sa kafenom kašičicom vode. Ovom smesom ćemo ubrzo premazati testo.

Nakon otprilike 10 do 15 minuta izvadite papir za pečenje papir za pečenje i dok je testo još uvek u plehu u tankom sloju četkicom nanesite smesu žumanceta i vode. Vratiti plehove u rernu i peći još oko 7 do 8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi iz rerne, pustiti korpice da se prohlade, pa ih tek onda stavite na rešetku.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Krem od vanile priprema se tako što u šerpi sjedinite gustin i šećer. Dodati mleko i uz stalno mešanje kuvati na srednje jakoj vatri dok se ne pojave mehurići i smesa ne počne da se zgušnjava. Nastaviti još oko 2 minuta, a potom skloniti sa vatre. Odvaditi oko 200 mililitara smese i sipati u činiju sa žumancima i promešati. Vratiti u šerpu i uz stalno mešanje, na srednje jakoj vatri, sačekati da provri. Smanjiti vatru i nastaviti sa mešanjem još oko dodatna 2 minuta.

Skloniti sa vatre i umešati aromu vanile. Prohladite krem i punite korpice. Dodajte jagode i nutelu na vrhu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas