Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

ЧОКОЛАДНА ДИЈЕТА: Ово су њене предности, мане и ЈЕЛОВНИК уз помоћ кога можете изгубити 5 килограма за 7 дана

Јести слаткише и губити тежину - шта би могло бити дивније?

1666042378_chocolate-g2c9a19e4d_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Немоје се заваравати, на строгој чоколадној дијети, дозвољено је да поједете само једну плочицу од сто грама омиљене посластице свих времена и народа дневно...

Прочитајте још: Замућен и нејасан вид може бити узрокован КАТАРАКТОМ: Уколико је имате, кап овог УЉА пред спавање вам може помоћи да је природно излечите

Чоколадна дијета: укратко

  • Трајање: 5-7 дана;
  • Карактеристике: строга дијета са једним састојком
  • Цена: ниска
  • Резултат: минус 3-5 килограма
  • Препоручена учесталост: не више од једном годишње
  • Додатни ефекат: енергичан
  • Чоколадна дијета није погодна за: труднице, дојиље, оболеле од болести срца, гастроинтестиналног тракта, органа за излучивање, алергичне на чоколаду и преосетљивост на шећер, предиспозицију за дијабетес. Пре него што почнете са дијетом, требало би да се консултујете са својим лекаром

Чоколадна дијета је погодна за оне чија је хитна потреба да изгубе неколико килограма вишка већа од могуће штете по здравље. Недостатку калорија на дијети у духу „родитеља на селу” додају се сви ризици дијете без угљених хидрата.

Током активности мршављења можете пити кафу без ограничења, али пауза између њих треба да буде најмање сат и по.

Главна и, уопште, једина дозвољена храна, подложна овом екстравагантном јеловнику, је чоколада. Његова дневна количина је ограничена на плочицу од 100 грама, чија се апсорпција може дистрибуирати независно, једите све одједном, у три дозе или на кришке током дана. Такође, током активности мршављења можете пити кафу без ограничења, али пауза између њих треба да буде најмање сат и по.

Прочитајте још: ЧАЈ од ова 3 састојка ЧИНИ ЧУДА: Ојачаће имунитет, смириће упале и вратиће вам потребну енергију (РЕЦЕПТ)

Важно је пити најмање 1,5 литара обичне негазиране чисте воде дневно. На чоколадној дијети забрањена су пића осим кафе и воде. Резултат се манифестује за неколико дана, а за цео период можете се ослободити пет додатних килограма.

Савети и предности

Пошто је ова експресна дијета једна од најстрожих дијета, препоручљиво је да у њу претходите посним даном. Такође треба нежно напустити исхрану, постепено чинећи јеловник разноврснијим и висококалоричнијим. Слом и преједање након недељу дана поста довешће до чињенице да ће се изгубљени килограми са таквим потешкоћама вратити на своја места буквално пред нашим очима.

Што је више нарибаног какаоа у производу, то се разликује киселији укус и тамнији изглед. Проценат садржаја какаоа је наведен на паковању.

Предности чоколаде директно зависе од њене природности, тачније од процента и квалитета нарибаног какаоа и какао путера, добијеног од плода истоименог дрвета, какао зрна.

Што је више нарибаног какаоа у производу, то се разликује киселији укус и тамнији изглед. Проценат садржаја какаоа је наведен на паковању. У горкој чоколади садржај ренданих какао зрна је најмање 55%, а какао путера - 33%, у тамној чоколади се претпоставља 40% какао зрна, а 20% какао путера. Такве плочице се сматрају најкориснијим и најмање калоријским.

Опасности примене дијете

„Чоколадни пост“ је типична модна дијета, односно план оброка „са хировима“.  Нискокалорични мени сачињен у потпуности од једног егзотичног производа дефинитивно се може назвати модном дијетом.

Свака неравнотежа у здравој исхрани која садржи угљене хидрате, протеине и масти у правилним размерама је пуна ризика и опасности. Одлучујући да слатко смршате, морате узети у обзир следеће суптилности.

Прочитајте још: Чему служи ВИТАМИН А? Овако утиче на кожу

Слатка дијета је контраиндикована за људе који су осетљиви на шећер и пате од јаких скокова инсулина. У свакодневном животу, таква особина се може манифестовати тренутним бљесковима ефикасности и доброг расположења након једења слаткиша и тешком раздражљивошћу, депресијом, летаргијом, која прати појаву глади. Са индивидуалном осетљивошћу на шећер, врло је лако постати зависан од слаткиша, али се испоставило да су то заиста деструктивни, "дрмајући" хормонски процеси. Требало би да размислите о исхрани која узима у обзир гликемијски индекс намирница - спора апсорпција глукозе вам омогућава да изједначите њен ниво у крви.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas