Oglas
· · Komentari: 0
MRŠAVLJENJE

ČOKOLADNA DIJETA: Ovo su njene prednosti, mane i JELOVNIK uz pomoć koga možete izgubiti 5 kilograma za 7 dana

Jesti slatkiše i gubiti težinu - šta bi moglo biti divnije?

1666042378_chocolate-g2c9a19e4d_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nemoje se zavaravati, na strogoj čokoladnoj dijeti, dozvoljeno je da pojedete samo jednu pločicu od sto grama omiljene poslastice svih vremena i naroda dnevno...

Pročitajte još: Zamućen i nejasan vid može biti uzrokovan KATARAKTOM: Ukoliko je imate, kap ovog ULJA pred spavanje vam može pomoći da je prirodno izlečite

Čokoladna dijeta: ukratko

  • Trajanje: 5-7 dana;
  • Karakteristike: stroga dijeta sa jednim sastojkom
  • Cena: niska
  • Rezultat: minus 3-5 kilograma
  • Preporučena učestalost: ne više od jednom godišnje
  • Dodatni efekat: energičan
  • Čokoladna dijeta nije pogodna za: trudnice, dojilje, obolele od bolesti srca, gastrointestinalnog trakta, organa za izlučivanje, alergične na čokoladu i preosetljivost na šećer, predispoziciju za dijabetes. Pre nego što počnete sa dijetom, trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom

Čokoladna dijeta je pogodna za one čija je hitna potreba da izgube nekoliko kilograma viška veća od moguće štete po zdravlje. Nedostatku kalorija na dijeti u duhu „roditelja na selu” dodaju se svi rizici dijete bez ugljenih hidrata.

Tokom aktivnosti mršavljenja možete piti kafu bez ograničenja, ali pauza između njih treba da bude najmanje sat i po.

Glavna i, uopšte, jedina dozvoljena hrana, podložna ovom ekstravagantnom jelovniku, je čokolada. NJegova dnevna količina je ograničena na pločicu od 100 grama, čija se apsorpcija može distribuirati nezavisno, jedite sve odjednom, u tri doze ili na kriške tokom dana. Takođe, tokom aktivnosti mršavljenja možete piti kafu bez ograničenja, ali pauza između njih treba da bude najmanje sat i po.

Pročitajte još: ČAJ od ova 3 sastojka ČINI ČUDA: Ojačaće imunitet, smiriće upale i vratiće vam potrebnu energiju (RECEPT)

Važno je piti najmanje 1,5 litara obične negazirane čiste vode dnevno. Na čokoladnoj dijeti zabranjena su pića osim kafe i vode. Rezultat se manifestuje za nekoliko dana, a za ceo period možete se osloboditi pet dodatnih kilograma.

Saveti i prednosti

Pošto je ova ekspresna dijeta jedna od najstrožih dijeta, preporučljivo je da u nju prethodite posnim danom. Takođe treba nežno napustiti ishranu, postepeno čineći jelovnik raznovrsnijim i visokokaloričnijim. Slom i prejedanje nakon nedelju dana posta dovešće do činjenice da će se izgubljeni kilogrami sa takvim poteškoćama vratiti na svoja mesta bukvalno pred našim očima.

Što je više naribanog kakaoa u proizvodu, to se razlikuje kiseliji ukus i tamniji izgled. Procenat sadržaja kakaoa je naveden na pakovanju.

Prednosti čokolade direktno zavise od njene prirodnosti, tačnije od procenta i kvaliteta naribanog kakaoa i kakao putera, dobijenog od ploda istoimenog drveta, kakao zrna.

Što je više naribanog kakaoa u proizvodu, to se razlikuje kiseliji ukus i tamniji izgled. Procenat sadržaja kakaoa je naveden na pakovanju. U gorkoj čokoladi sadržaj rendanih kakao zrna je najmanje 55%, a kakao putera - 33%, u tamnoj čokoladi se pretpostavlja 40% kakao zrna, a 20% kakao putera. Takve pločice se smatraju najkorisnijim i najmanje kalorijskim.

Opasnosti primene dijete

„Čokoladni post“ je tipična modna dijeta, odnosno plan obroka „sa hirovima“.  Niskokalorični meni sačinjen u potpunosti od jednog egzotičnog proizvoda definitivno se može nazvati modnom dijetom.

Svaka neravnoteža u zdravoj ishrani koja sadrži ugljene hidrate, proteine i masti u pravilnim razmerama je puna rizika i opasnosti. Odlučujući da slatko smršate, morate uzeti u obzir sledeće suptilnosti.

Pročitajte još: Čemu služi VITAMIN A? Ovako utiče na kožu

Slatka dijeta je kontraindikovana za ljude koji su osetljivi na šećer i pate od jakih skokova insulina. U svakodnevnom životu, takva osobina se može manifestovati trenutnim bljeskovima efikasnosti i dobrog raspoloženja nakon jedenja slatkiša i teškom razdražljivošću, depresijom, letargijom, koja prati pojavu gladi. Sa individualnom osetljivošću na šećer, vrlo je lako postati zavisan od slatkiša, ali se ispostavilo da su to zaista destruktivni, "drmajući" hormonski procesi. Trebalo bi da razmislite o ishrani koja uzima u obzir glikemijski indeks namirnica - spora apsorpcija glukoze vam omogućava da izjednačite njen nivo u krvi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas