Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дијета са КУВАНИМ јајима - рестриктивна и ефикасна: Можете изгубити до 1000 калорија дневно

Ако будете желели да изгубите килограме за кратко време, ова дијета је прави избор за вас

1664273912_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Реч је о екстремно нискокалоричним дијетама које су веома рестриктивне и тешко да ће свима одговарати, али сигурно не доносе дугорочно решење и добро здравље.

Држећи такве дијете, излажемо организам глади, и то не само у смислу недостатка калорија, већ и у смислу недостатка хранљивих материја и витамина који су нашем телу потребни за основно функционисање. Таквом дијетом брзо ћете се ослободити вишка килограма, али чим почнете да се „храните нормално“, јер на тако ригорзном режиму исхране нећете издржати дуго, сва изгубљена тежина ће се поново вратити, попут јо-јо ефекта!

Ипак, дијета са куваним јајима можда јесте рестриктивна, али је врло ефикасна. Јаја су дуго била изузетно популарна храна, јер су заситна и добар и богат извор енергије и протеина. Истраживања чак показују да доручак базиран на једењу јаја не само да спречава накупљање килограма, већ чак и помаже да се они истопе. Дијета са јајима неће нам ускратити хранљиве материје, минерале и витаминиме, јер су јаја храна која је изузетно богата протеинима, садржи све неопходне есенцијалне киселине и аминокиселине. Одличан су извор холина и масних киселина, богате калцијумом, магнезијумом, гвожђем, јодом, цинком, бакром и витаминима А, Е, Д и К.

Прочитајте још: Хладна ДИЈЕТА: Била је популарна 80-их, а може имати веома лош утицај на ЗДРАВЉЕ

Дијета са куваним јајима – од чега се састоји?

Дијета укључује куваних 6 јаја недељно, уз прилог од куваног поврћа или чак немасног меса или беле рибе куване без масти. То је протеинска дијета која садржи врло мало масти и угљених хидрата.

Још једно правило овог програма исхране је да пијете велике количине воде, и конзумирате пуно агрума како бисте убрзали излучивање токсина. Дозвољене су лимунаде, незаслађена кафа и чај, природни сокови, свеже воће, двопек, пуно поврћа и немасно месо. На овој дијети забрањено је конзумирање шећера, алкохола, скроба, млечних производа и свих масти.

Дијета са куваним јајима – који су ризици?

Уз дијету од јаја брзо ћете приметити губитак вишка килограма, а пошто је таква дијета предвиђена да се држи кратак временски период, односно само недељу дана, неће утицати на пад имуног система и енергије. Ипак, држање ове дијете у периоду дужем од седам дана се не препоручује, јер на дуже стазе не обезбеђује уравнотежену исхрану.

Дијета са куваним јајима може изазвати губитак до 1000 кцал дневно, због чега се резултати могу уочити врло брзо!

Напомињемо да се ова дијета не препоручује свима, посебно не особама са здравственим проблемима, као ни трудницама и дојиљама. И никако не би требало да јаја буду једина храна коју једете током дана, јер таква исхрана може бити изузетно опасна. Слушајте своје тело, не идите у крајности и пре било какве веће промене у исхрани консултујте се са својим лекаром!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas