Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАЗБИЈА МАСТИ, БИЋЕТЕ СИТИ САТИМА: Због овог доручка људи губе и до 3кг недељно!

Правилним избором доручка можете убрзати метаболизам, смањити глад и топити килограме без одрицања. Сазнајте које су то намирнице

1756194109_shutterstock_2333826027.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Доручак је темељ здравог дана. Он покреће метаболизам, а уз правилан избор намирница, килограми ће се топити без много труда.

Код доручка је кључно посегнути за храном која нас дуго држи ситима и обезбеђује довољно енергије за цео дан.

А која је то чаробна група намирница? Одговор је јасан – беланчевине.

Бројна истраживања открила су да ће јутарњи оброци богати протеинима подстаћи већу потрошњу калорија. Осим тога, протеини смањују ризик од напада глади током послеподнева.

Према речима стручњака, грчки јогурт и јаја идеални су састојци за дијетални доручак.

Грчки јогурт садржи велику количину протеина, а низак садржај масти и шећера. Наравно, важно је проверити да ли је направљен од пуномасног или обраног млека, јер то има директан утицај на број калорија које уносимо.

У студији у којој је учествовало 20 жена откривено је да су оне које су јеле грчки јогурт биле мање гладне током дана, па су тако унеле 100 калорија мање.

Још једно истраживање потврдило је ову чињеницу – испитаници који су месец дана редовно конзумирали грчки јогурт постигли су боље резултате када је у питању губитак килограма од оних који га нису доручковали.

Јаја су такође здрава и протеинима богата намирница која ће вас дуго држати ситима. Одличан су извор биотина, важног нутријента који се користи у метаболизму масти и шећера. Такође је познат као витамин Б7 или витамин Х.

Кајгана, поширана јаја, кувана – много је начина за припрему ове намирнице, али стручњаци су открили који је најздравији.

Према истраживању објављеном у "Тхе Јоурнал оф Нутритион", јаја ће најбоље сачувати своју хранљиву вредност ако се конзумирају кувана.

Кување јаја такође уништава могућу салмонелу и повећава ниво протеина у њима за чак 40 процената, због чега се осећамо сити.

Ако се јаја припремају у облику омлета или кајгане, што подразумева веома високе температуре и већу количину уља или масти, смањује се ниво витамина и антиоксиданаса у њима, а уједно се повећава ниво холестерола, што може повећати ризик од срчаних болести.

(Супер жена)

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas