Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА СА НАЈБОЉИМ РЕЗУЛТАТОМ: Све што треба да урадите је да ИЗБАЦИТЕ УГЉЕНЕ ХИДРАТЕ

Дијета без угљених хидрата омогућиће вам да на здрав начин и без гладовања изгубите килограме без бојазни да ће се вратити

1712302180_shutterstock_1438074866.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

У мору дијета које данас постоје тешко је пронаћи ону која ће омогућити да у кратком року изгубите килограме на здрав начин, а да се притом након кратког времена не врате.

Уколико сте у потрази за здравим начином губитка килограма тешко да ћете пронаћи бољи начин од дијете са ниским уделом угљених хидрата, барем тако показују истраживања.

Лоw царб дијета, у буквалном преводу дијета са мало угљених хидрата, показала се као одличан избор када је циљ брзо скидање килограма.

Како лоw царб дијета заправо изгледа?

Дијета која садржи ограничени унос угљених хидрата, доводи до тога да се метаболозам убрзава, храна се базира углавном на птотеинима што повећава мишићну масу, а смањује килограме и масне наслаге.

За већину људи једење мање угљених хидрата значи пре свега избацивање велике количине нездраве хране из свакодневног јеловника.

Велики број грицкалица, слаткиша, сокова, све су то „складишта“ огромне количине угљених хидрата - затим хлеб, тестенине и пецива. Када пређете на Лоw царб дијету из исхране избацујете све споменуто.

Шта би требало да једете?

Месо – најбоље је да једете месо оних животиња које се хране травом. Дозвољено је јести и свињетину, пилетину, говедину, овчетину, ћуретину и месо дивљачи.

Риба – лосос, пастрмка или бакалар су најбољи избор, али можете јести и друге врсте. Најбољи избор је дивља риба уместо оне из узгајалишта.

Јаја – Одлично засићују, имају мало калорија и богате су протеинима.

Поврће – Бирајте спанаћ , блитву, броколи , карфиол , кељ, купус и трудите се да што више једете свеже поврће

Воће – Највише једите јабуке, крушке, поморанџе, јагоде, малине, боровнице

Дозвољено је и јести орашасте плодове (Бадеми, ораси, семе суцокрета, ланено семе), млеко и млечне производе, масти и уља (непрерађена хладно цеђена уља, кокосово, маслиново уље, маслац ).

Иначе, у овој дијети нема бројења калорија, а од течности препоручује се – наравно – само чиста вода и лимунада без шећера (као благи детокс), али и незаслађени чајеви.

Шта треба да избегавате?

Шећере – Све што је пуно шећера: сладоледи, колачи, торте, заслађена пића избегавати под обавезно.

Житарице као што је пшеница, спелта, раж, јечам.

Тестенине – хлеб, пецива, пасте, посебно од белог брашна.

Транс масти и сва биљна уља која имају висок проценат омега 6 масних киселина : маргарин, сојино уље, сунцокретово уље, кукрузно уље и слично

Пример јеловника

Први дан

Доручак – омлет са јајима и свежа салата

Ручак: Гриловано месо и салата

Вечера: Лосос на маслиновом уљу и поврће

Други дан

Доручак – сланина са јајима

Ручак – хамбургер са повћем, без пецива

Вечера – Јогурт са шаком бобичастог воћа и бадема

Трећи дан

Доручак – омлет са поврћем

Ручак – Салата од морских плодова

Вечера – Гриловано месо са поврћем

Четврти дан

Доручак – Омлет са поврћем

Ручак – кувано поврће и комад ћуретине

Вечера – Говеђа шницла и свежа салата

Пети дан

Доручак – Јаја са сиром

Ручак – Печени батак са мало маслиновог уља

Вечера – пржени комадићи свињетине са поврћем

Шести дан

Доручак – Кувана јаја и свежа салата

Ручак – Јогурт са шаком бобичастог воћа и шаком ораха

Вечера – Ћуфте од меса и кувано поврће

Седми дан

Доручак – Јаја са сланином и салата

Ручак – Спанаћ и пилеће бело месо

Вечера – Говеђа шницла и салата

Дијета без угљених хидрата даје резултате и то брзо. Прво ћете изгубити воду а онда након тога крећу и масне наслаге да се топе. Још један битан савет је да пре него што почнете са дијетом, неколико дана крените полако да смањујете унос угљених хидрата како ваш организам не би доживео шок кад их одједном престанете уносити.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas