Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна коју можете јести и у току ноћи: Нискокалоричне намирнице од којих се нећете угојити без обзира на то кад их конзумирате

Идеалне намирнице за оброк у касне сате

1689346336_vecera.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Да ли сте поборник ноћног искрадања до фрижидера? Време је да уживате у ноћним грицкалицама без гриже савести. Ово су нискокалоричне намирнице за ноћни оброк.

Нискокалорична храна за ноћни оброк

Већина нас воли ноћне шетње до оброка у којима смо у потрази за нечим што ће утолити нашу глад. Ипак, проблем је што нас овакво јело у касним сатима углавном додатно гоји и негативно утиче на нашу фигуру. Али не брините. Ове намирнице су безбедне за конзумирање у било које доба дана и ноћи.

Цвекла

Цвекла је веома здрава намирница јер садржи велику количину бетаина, липотропне супстанце која регулише метаболизам масти. У количинама у којим га има у цвекли, нема га нигде друге. Бетаин је добар је помаже и бољој апсорпцији хране.

Тврдо кувана јаја или омлет

Јаја су богата протеинима, здравим мастима и имају мало калорија (158 кцал на 100гр). Дакле, скувајте их и ставите у фрижидер у случају ноћних напада глади. Ако их исечете и помешате са шаргарепом и целером, добижете здраву нискокалоричну салату.

Такође, можете направити омлет. Зачините га бибером, куркумом или провансалским биљем и уживајте у поноћном оброку.

Швапски сир

Ова намирница је одлична када је у питању дијета и исхрана. Ако не желите да га грицкате самог, зачините га циметом, кокосом или медом и уживајте.

Боровница

Боровнице су некалорично воће, а уз то су богате и важним антиоксидансима који на ћелијском нивоу мењају наше тело на боље. Поред тога, оне садрже калијум, магнезијум, фосфор, гвожђе, витамине А, Ц, Б1, Б6 и стотину других минерала.

Целер

Целер је једна од најпознатијих намирница са дијететским особинама и има негативан садржај калорија. Калоријски садржај целера је 16 кцал на 100 гр, што значи да је у потпуности безбедан за фигуру. Осим тога, има много влакана и воде, што значи да ћете брзо бити сити и да ћете слатко заспати.

Шаргарепа

Слатко, хрскаво и здраво. У две шаргарепе ћете наћи дневну дозу бета-каротена који активно учествује у антиоксидативној одбрани тела. Поред тога, шаргарепа има антисептички, аналгетички, антиинфламаторни и антисклеротички ефекат. Он помаже у побољшању стања коже и брзо ће вас заситити. Ако не желите да је једете саму, спојите је са хумусом који је иначе такође добар за вашу фигуру.

Печене јабуке

Јабуке нормализују функционисање гастроинтестиналног тракта и снижавају ниво холестерола. Исеците језгро од јабука, прелијте га медом, поспите циметом и ставите у микроталасну на неколико минута. Јабуке су добре и за здрав сан.

Нискокалоричне намирнице за ноћни оброк можете лако пронаћи и сместити у фрижидер за случај нужде. Отићи ћете на спавање сити и задовољни, чувајући фигуру.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas