Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како изгледа КУПУС ДИЈЕТА: Мршављење без гладовања

Купус дијета тренутно је једна од најпопуларнијих на интернету. Ова дијета није новијег доба, већ је постала популарна још 50-их година прошлог века

1674317687_shutterstock_2160840009.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Користили су је људи како би побољшали своје опште здравље и као неку врсту детокса организма. Такође неки извори тврде да се супа од купуса, на којој се ова дијета заснива, користила и током Првог светског рата за подизање имунитета.

Док се придржавате ове дијете, дозвољено узимати и другу храну са мање калорија, док је потребно избацити шећер и храну попут печеног кромпира, банана и слично прва 3 дана.

Дакле, главни оброк је супа од купуса и прави се на следећи начин: Уситните поврће, укључујући шаргарепу, зелену паприку, лук, парадајз, печурке, купус и целер на коцкице. У шерпу ставите лук и мало уља и динстајте неколико минута. Затим додајте исецкано поврће. Додајте 6-7 шоља воде у посуду и пустите да прокључа. Смањите температуту на средњу и пустите поврће да се кува. Кувајте док поврће не постане мекано, једно 30-45 мин. Можете додати со и бибер по жељи.

Прочитајте још: Пет савршених чајева за мршављење: Скините вишак килограма који сте добили током празника на природан начин

План купус дијете

Први дан

Супа од купуса и воће по избору, једино нису дозвољене банане. Пијте доста течности, а препоручују се вода, незаслађени чај или црна кафа.

Други дан

Супа и поврће, количина није ограничена, важно је да се не осећа глад. Једите зелено поврће, а кукуруз, грашак и друге махунарке избегавајте. За вечеру можете испећи кромпир. Овај дан је забрањено јести воће.

Трећи дан

Уз супу од купуса можете комбиновати воће и поврће по избору, али не и намирнице које садрже доста угљено хидрата (нпр. кромпир).

Четврти дан

Осим чорбе од купуса, можете појести највише четири банане, и конзумирати немасно млеко у неограниченим количинама.

Пети дан

Супа од купуса је обавезна, а дозвољен је и један оброк 300-500 грама немасног пилећег или говеђег меса и салата од парадајза (максимално шест парадајза).

Прочитајте још: Дијета за коју вам треба само јабука и мањи тањир: Шта треба да урадите пре сваког оброка?

Током дана треба попити од 1,5 до две литре воде, што ће побољшати испирање вишка киселине из организма.

Шести дан

Бар једна порција супе од купуса, немасно пилеће или говеђе месо и доста поврћа. Шестог дана није дозвољено јести кромпир.

Седми дан

И последњег дана дијете супа од купуса је обавезна, а глад можете утолити и порцијама интегралног пиринча и поврћа. Дозвољено је пити незаслађен воћни сок.

Напомена: Препоручује се да се ова дијета држи 7 дана, након чега је потребно направити паузу од минимум 2 дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas