Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТЕ

Крените одмах УЈУТРУ: Овај доручак гарантује раван стомак

Сви нутриционисти сагласни су да је доручак кључни оброк и да је то управо кључ за раван стомак

1639333094_shutterstock_710625991.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Уколико наиђете на програм за мршављење који гарантује губитак килограма, а да истовремено прескачете доручак, савети нутрициоиста су да прескочите и тај програм за мршављење!

Прочитајте још: Не дозволите да вам НОВЕ ЦИПЕЛЕ УПРОПАСТЕ ДАН: Једноставан трик како да најбрже РАЗГАЗИТЕ обућу и спречите настанак ЖУЉЕВА

Научне студије су показале да људи који једу доручак богат протеинима и влакнима редовно имају нижи индеx телесне масе и да током дана уносе мање калорија. Једно истраживање показало је и да људи који прескачу доручак имају већи ризик од дијабетеса типа 2.

Здрав доручак за скидање сала са стомака

Изаберите праве протеине

Прочитајте још: Отац му је био један од наших најпознатијих глумаца, а ево како изгледа мајка Срђана Тодоровића (ФОТО)

За многе људе доручак значи смути или шејк које праве са протеинским прашковима. Ако желите раван стомак, требало би да припазите какве протеине конзумирате. Они ниског квалитета препуни су алкохолних шећера који могу узроковати гастритичке проблеме и надутост. 

Доручак је битан јер покреће успавани метаболизам...

Доручак са пуно поврћа

Доручак је битан јер покреће успавани метаболизам. Нека истраживања показују да доручак богат поврћем може убрзати метаболизам и до 16%. Уместо пекарских производа и пахуљица пуних шећера, најбоље је да доручак буде пун поврћа.

Нутритивно богат доручак

Прочитајте још: Ана Бекута се огласила након Мркине смрти: Ево какву је одлуку донела (ФОТО)

Доручак нам помаже да дуље будемо сити и није битно да ујутро поједете што више, него да то што поједете буде богато нутријентима. Кључ је да доручак буде богат протеинима, здравим мастима и влакнима који ће вам давати енергију цели дан. Намирнице које су богате тим нутријентима су јаја, зобена каша, воће, маслац од кикирикјиаи хлеб од целовитих житарица.

Попијте чашу или две воде пре доручка

Испијање воде када се пробудите нема ниједне лоше стране. Телу треба течност, а вода је позната и по томе што смањује апетит. Истраживања кажу да пијење воде ефективно редукује количину калорија коју људи дневно уносе у организам, а смањује и жудњу за слатким. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas