Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Месецима сам јео СИРОВО МЕСО као део ризичног експеримента да видим да ли ћу УМРЕТИ ОД БАКТЕРИЈА" (ВИДЕО)

ИНСТАГРАМЕР наводно сваки дан једе само сирово месо да види колико му је потребно док се не разболи од бактерија.

1643710188_pjimage---2022-02-01T110918.758.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/rawmeatexperiment
Oglas

Младић тврди да се од понедељка држи ризичне експерименталне дијете 81 дан. Сваког дана објављује видео како једе велике порције различитог меса. До сада је жвакао огромне кришке сирове говедине, целог некуваног лососа, млевеног бизона, јагњетину и бифтек.

Сваки дан уз то попије и сирово млеко и чашу сирових јаја. Месождер у биографији свог налога наводи да ће сваки дан јести сирово месо „док не умрем од бактерија“. „Да видим да ли ћу да живим пет дана или 500 година“, додаје он. „Веома се забављам стављајући ту храну у уста“, написао је поред снимка на Инстаграму од понедељка.

Упркос његовим тврдњама, стручњаци за безбедност хране су рекли да играте „руски рулет“ са сировим месом

„Данашњи доручак је лосос“, такође је написао уз пост. „Мислим да је лосос здрав јер их медведи воле. Никада не видим дивље медведе у болници, тако да мора да су добри. Они само поједу јебену рибу и спавају у рупи неколико месеци, није лоше."

„Након што сам појео толико млевене говедине, почео сам да уживам у том укусу“, додао је он. "Јести рибу је као слаткиш. Искрено, радије бих јео сирову рибу него слаткише."

Прочитајте још: Који делови ПИЛЕТИНЕ садрже НАЈВИШЕ БАКТЕРИЈА И ПАРАЗИТА? Један проблематичан део сви волимо да једемо

Налог је прикупио више од 80.000 пратилаца од почетка експеримента 22. новембра, а још увек нема извештаја о било каквој болести због исхране са сировим месом. Човек је чак сажвакао сирову рибу на Дан захвалности. 

"Месо је здрава храна"

У епизоди једног подкаста, неидентификовани мушкарац је рекао да је то што је цео живот провео једући прерађену храну оставило последицу да се „осећа као стока“. „Десет година сам био на биљној бази“, тврдио је. „Јео сам месо ту и тамо када сам излазио, али сам веровао у биљну исхрану, можете добити све што вам треба, идеологију. Пратио сам неке од веганских гуруа и јео бих шејкове од кеља са свим прашковима и мислио сам да постајем здравији. Прошло је само годину дана од данас када сам први пут схватио да је месо заправо здрава храна."

Човек тврдио да је „имао хронични умор, цистичне акне, болне проблеме са кожом, отприлике од 15. године све док се није вратио на исхрану засновану на месу. Од тада сам све време јео бифтек и јаја, рекао је он за подкаст. Након тога сам јео сирова јаја, сирово млеко, завршио сам истраживање сировог млека и зашто га људи називају лековитом, магичном храном."

"Логика"

Рекао је да је имао проблема са стомаком када се вратио на исхрану засновану на месу, али да је „све било нормално“. „Промена ваших цревних бактерија. Сваки пут када поједете нешто ново, то се дешава. Мењате екосистем у себи."

„Ми смо једина животиња на планети која мора да кува храну“, наставио је. „Зашто ћеш да умреш ако прво нешто не угрејеш. То ми једноставно није пријало. Управо сам применио исту логику као и са сировим млеком. Када га загрејете до те тачке, загревате све бактерије и ензиме који вам помажу да га сварите."

"Руски рулет"

Упркос његовим тврдњама, стручњаци за безбедност хране су рекли да играте „руски рулет“ са сировим месом. „С обзиром на то да сирово месо има све врсте бактерија у себи“, рекао је Џеф Нелкен за Мен'с Хеалтх. „Не знате како се поступало са месом. Постоји много питања“, додао је он, објашњавајући да би  се могли заразити салмонелом или ешерихијом. То може довести до тровања храном и крвавог пролива, грчева у стомаку и повраћања до недељу дана.

Он саветује да је кување меса на унутрашњој температури која убија бактерије најсигурнији начин конзумирања меса. То значи да свињетину и говедину треба кувати на 60 степени Ц, а живину треба загрејати на 75 степени Ц, наводи Мен'с Хеалтх.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas