Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Који делови ПИЛЕТИНЕ садрже НАЈВИШЕ БАКТЕРИЈА И ПАРАЗИТА? Један проблематичан део сви волимо да једемо

Пилетина је у Србији, поред свињетине, најпопуларнија врста меса.

1643703585_food-g59d9b7dd3_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Један од разлога је доступност, благ укус без јаког мириса, али и цена која је приступачнија од, на пример, јунетине, телетине или свињетине. Бонус је што је ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за зравље организма.

Међутим, не сматрају се сви делови пилета добри за људско тело, објављено је недавно у једној кинеској студији. Захваљујући искуству бројних кувара који су своја искуства у кувању пренели стручњацима, као и сазнања технолога, откривено је  које делове пилета не треба конзумирати јер су штетни по здравље.

Прочитајте још: ЗНАЦИ ДА ДЕТЕ ИМА ДИСЛЕКСИЈУ? Људи мисле да је "глупо" или "споро", а ради се о поремећају који се лечи

Па тако, када једете пилетину боље је да не конзумирате кожицу која се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.

Такође, препорука је и да се не једу плућа, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.

Кинески стручњаци су саветовали и да не користите главу (што се иначе код нас ретко користи), јер управо овај део пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas