Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Није исто за сваку особу: Израчунајте колико би дневно требало да пијете течности да бисте кренули да мршавите - Количина зависи од килограма и физичке активности

Израчунајте на једноставан начин колико би дневно течности требало да унесете на дневном нивпу

1693312121_shutterstock_338403404.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Захваљући бројним истраживањима, одавно знамо да је има истине у тврдњи да ћемо брже, лакше и здравије смршати ако појачамо унос воде.

Научно је доказано да је вода важан савезник у овом процесу, иако не мора свако да пије исту количину да би му то пошло за руком.

Једно истраживање објављено 2009. у магазину Јоурнал оф тхе Америцан Диететиц Ассоциатион показало је да су одрасли с вишком килограма (или гојазни) који су пили пола литра воде 30 минута пре оброка јели 13 посто мање од оних који нису пили течност пре јела.

Сличне резултате дала је и студија Универзитета у Лафбороу из 2016, у којој су учествовали искључиво мушкарци умерене тежине.

Уз то, повећан унос воде саветује се и за свеукупно здравље, хидратацију, елиминацију целулита итд. Међутим, колико нам је воде заиста потребно да бисмо почели да губимо сувишне килограме?

Потреба за водом варира од особе до особе, а углавном је препоручена количина око 1,8 л дневно за некога ко жели да се реши неколико килограма или једноставно да одржи здравље.

За многе је, ипак, изазов да уопште пију довољно воде, а камоли више него што им је неопходно. Студија коју је спровео амерички Центар за контролу и превенцију болести показала је да 43 посто одраслих пије четири шоље воде дневно или мање од тога, док седам одсто наводи да је уопште не пије.

Главни водич би, генереално, требало да вам буде ваш осећај жеђи. Томе прилагодите да ли треба повећати конзумирање течности ако сте жедни и поред унетих 1,8 л воде, пише медицински портал Хеалтх Матцх.

Једнако је важно и да с водом не претерујете: превише воде могло би претерано да разблажи ниво натријума у мозгу и доведе до негативних последица.

Колико воде треба да пије неко ко жели да смрша?

Према писању Рхитритион-а, ова формула може бити од користи:

Вода (у литрима) дневно = Ваша тежина ( у килограмима) x 0,033.

На пример, ако имате 60 килограма, требало би да пијете око 2 литра воде (прецизно 1,98 л).

Уколико сте врло активна особа, циљајте на већу количину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas