Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВЕ НАМИРНИЦЕ МОЖЕТЕ ДА ЈЕДЕТЕ, А ДА СЕ НЕ УГОЈИТЕ: Будите сити и мршави

Ових пет намирница спадају у оне које су изузетно здраве, а што је најважније -нискокалоричне су

1711372905_shutterstock_540997561.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Када нас ухвати глад у касним вечерњим сатима, онда једемо оно што нам дође под руку. Али ако кубурите са килограмима, ових 5 намирница је прави избор за вас:

1. Свеж сир

Једни воле крављи, други козји, а ни с осталим варијантама свежег сира нећете погрешити. Можете га јести самог или направити намаз који ћете намазати на крекере од целог зрна. Свежи сир богат је протеинима и аминокиселинама које поспешују губитак килограма.

2. Ћуретина

Ћурећи одрезак с лиснатом салатом или пак сендвич с ћуретином и интегралним хлебом сигурно ће ублажити глад. Ћуретина је сјајан избор за оброк пре спавања јер не садржи пуно калорија и масти, а задовољава све потребе за протеинима и месом.

3. Грчки јогурт

Многима је пуно укуснији од стандардног јогурта, а уз то садржи пуно мање калорија. Богат је пробиотицима који смирују црева, побољшавају пробаву и тако олакшавају мршављење. У њега можете додати воће по избору, а одличан избор су боровнице зато што су пуне антиоксиданса. Ако вам немирна пробава ствара проблеме током спавања, грчки јогурт умирит ће пробавни систем и зато га стручњаци саветују особама које желе да смршају.

4. Овсена каша

Омиљени доручак лако може постати и вечера. Овсена каша најбоља је и најздравија алтернатива разним пахуљицама које су пуне вештачких шећера. Захваљујући великом броју нутријената које садржи, због којих ће сигурно смањити глад, неће вам тешко пасти на желудац и лако ће се пробавити.

5. Зелено поврће

Већина зеленог поврћа садржи изузетно мало калорија, али и богатство протеина, па зато брзо ствара осећај испуњености у желуцу. Стога нећете погрешити ако пре спавања поједете било које зелено поврће по свом избору. То могу бити разне лиснате салате или броколи, карфиол. Можете направити и смути од кеља, блитве или спанаћа

Бонус видео:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas