Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мршављење

Пет малих рутина које можете да уведете на дневном нивоу и губите килограме

Промене у свакодневним рутинама које могу да нам помогну да смршамо.

1631607109_Depositphotos_73229257_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Много људи широм света се угојило током протекле године. Била је више него стресна, а ситуацију је додатно погоршала чињеница да смо њен највећи део провели код куће.

Ходајте више

Задајте себи циљ да правите 10.000 корака дневно. Можда делује много, али није толико тешко. Можете се шетати напољу или ходати на траци, уколико је имате. Свакодневна шетња напољу има умирујућ ефекат, лепо је изаћи, надисати се свежег ваздуха и променити окружење. Почните од 1,5 км и онда постепено повећавајте раздаљину.

Прочитајте још: Колико је заправо здраво СУВО ВОЋЕ? Да ли је део и ваше исхране?

Повећајте унос воде

Вероватно многи људи ово већ дуго желе да ураде, па постепено повећавајте унос воде. Започните дан чашом воде са лимуном – то освежава и добро је за организам. Већи унос воде такође помаже да се осећамо мање уморно на дневном нивоу. Једина „негативна” страна је што морате чешће да идете у тоалет, тако да добро распоредите унос тока током целог дана.

Чешће припремајте оброке код куће

Почните са припремом једноставних оброка и нека сваки од њих има бар једну порцију воћа или поврћа. Такође увећајте унос протеина преко ужина као што је смути са грчким јогуртом, а богат је протеинима. Наравно, можете се и засладити неким домаћим слаткишем – то ће пријати организму како на физичком, тако и на психичком нивоу.

Устаните раније

Почните да се будите раније и имаћете довољно времена ујутро да завршите све, чак и да убаците шетњу. Осим тога, рано буђење помаже да се установи бољи образац спавања, што је важно код мршављења јер довољно сна убрзава метаболизам, а недовољно сна га успорава. Зато пробајте да идете на спавање у исто време сваке вечери и да се будите отприлике у исто време. Водите рачуна да спавате барем 6 сати сваке ноћи, али, ако је могуће, пробајте да то буде 8 сати.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за септембар: Килограми се топе без гладовања (САТНИЦА)

Пет дана недељно радите кратке вежбе у трајању од 20 до 30 минута

Поред већег броја пређених корака сваког дана, укључите и више вежби. Међутим, ако немате увек довољно времена, пробајте са кратким, али ефикасним вежбама. Можете скинути апликацију за тренинге на телефону и почети са вежбањем код куће, а можете ићи и у теретану. Када вежбе трају од 20 до 35 минута, могу лако да се уклопе у дневни распоред.

Захваљујући ових пет промена на дневном нивоу, једна од најбољих ствари која ће се догодити јесте да се фокусирате на себе и будете здравији. Ово су основне промене које можете увести, али оне могу значајно да измене живот. Почните са једном малом променом и онда постепено уводите и друге. Ако будете истрајни, временом ћете остварити огроман напредак. Не заборавите да верујете у овај процес! Срећно!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas