Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
рецепт

Будите професионалац за УСКРШЊУ ПОГАЧУ! Задивите своје најближе овим једноставним рецептом!

Ускршња погача и офарбана јаја су обавезна декорација на трпези. Методе израде усркшњих јаја су врло различите, а крајњи резултати задивљујући. Исто важи и за ускршњу погачу.

1648214471_uskrsnja-pogaca-.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Емилy'с Китцхен
Oglas

Ускрс је највећи православни празник, који пада на пролеће, у време када природа поново буја, те можете искористити пролећно цвеће такође за украшавање ваше ускршње трпезе. 

Прочитај још: ПОСНЕ БОЛОЊЕЗЕ: Направите омиљене шпагете и у току поста!

Ова погача се лако спрема, а крајњи резултат изгледа као да сте прави мајстор у кухињи! 

Састојци: 

500г брашна

250мл млека

2 јаја

25г свежег квасца

125г путера

1 кашчица соли

1 кашика шећера 

За премазивање погаче: 

1 јаје

1 кашика млека 

сусам

Припрема: 

Размутити квасац са мало млаког млека и шећера и оставити да набубри. У брашно ставити јаја, со, квасац и млеко, умесити глатко тесто и оставити да одстоји око пола сата, док се не удвостручи. Развући тесто оклагијом, премазати растопљеним путером и преклопити као писмо. Поступак поновити 5 пута, док се не потроши сав путер. Тесто развући на величину 80x15, исећи на 3 траке и направити плетеницу. Савити плетеницу у круг и ставити у тепсију премазану путером и посуту брашном, покрити памучном крпом и оставити на топлом месту око пола сата. Премазати жуманцем и млеком, па посути сусамом. Затим погачу пеците у рерни загрејаној на 200 степени на око 10 минута. Потом смањити температуру на 180 степени и наставити са печењем док погача не порумени. Готову погачу прекрити памучном крпом, оставити да мало одстоји и послужити. Пријатно! 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas