Нема лепше!
Састојци:
За бисквит:
- 4 јаја
- 100 гр шаћера
- 100 мл млека
- 200 г брашна
- 100 г млевених ораха
- 1 прашак за пециво
Фил:
- 4 јаја
- 150 г шећера
- 100 г чоколаде
- 250 г путера
Прелив:
- 100 мл сока
Припрема:
Умутити 4 јаја са 100 г шећера додати брашно са прашком за пециво. Затим додати млеко и млевене орахе. Добро умутити. Пећи у плеху (24цм) на 200 степени око 20 минута. Охладити бисквит и пресећи на пола. Остатак јаја умутити са шећером миксером и мешари на пари да се згусне . На крају додати чоколаду и отопити.
Охладити смесу. Маслац умутити са мало прах шећера. Охлађену чоколаду додавати у маслац и мешати. Ја сам додала и 100 г млевених ораха као и неколико капи рума.
Торту прелити са соком па је премазати половином фила. Прекрити другом половином па одозго другом половином фила.
Украсите по жељи. Ја сам ставила сецкане орахе. Добро охладити и послужити.
Пријатно!
(Бакина кухиња)
БОНУС ВИДЕО: