Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
идеја за доручак

Домаће меке ПЕРЕЦЕ: Изненадите своје најближе овим једноставним пецивом (ВИДЕО)

Нема ничег лепшег од свежег пецива, поготово ако је још топло! Тако да вам ове переце за доручак или ужину могу бити права посластица за уживање

1655732753_pretzel-gae9564c63_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Овај немачки специјалитет је заиста популаран у већини земаља, али зашто не би направили вашу кућну домаћу верзију, како би били сигурно да сте направили пециво без адитива, још можете да га једете док је топло уместо да купујете оне хладне из пекаре.

Прочитајте још: Ову намирницу деца мрзе да једу, а она као да има супер моћи: Рецепт за јело са КЕЉЕМ који ће јести и најпробирљивији

Састојци:

  • 1 ½ шоље воде 360 мл, топло
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика шећера
  • 1 пакет активног сувог квасца
  • 4 ½ шоље брашна 565 г 
  • 3 кашике уља
  • ⅔ шоље соде бикарбоне 120 г 
  • 2 јаја , умућена
  • крупна со

Припрема:

У чинији помешајте воду, со и шећер док се не сједине. Додајте квасац и оставите да остане 5 минута док квасац не почне да се пени. Додајте брашно и 2 кашице уља и добро мешајте док се не формира тесто. Уклоните тесто и користите преостало уље да скријете посуду. Покријте посуду пластичном фолијом и оставите на топлом месту 1 сат. Загрејте рерну на 230°. Тесто исеците на 8 делова и развијајте их у танке конопце, увијајући два краја у облик переца.
Додајте соду бикарбону у велики лонац воде и пустите да проври. Кувајте сваку перецу 30 секунди по страни.
Пребаците перце у лим за печење, премажите их јајима и поспите сољу. Пеците 10-15 минута, док не порумени.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas