Oglas
· · Komentari: 0
ideja za doručak

Domaće meke PERECE: Iznenadite svoje najbliže ovim jednostavnim pecivom (VIDEO)

Nema ničeg lepšeg od svežeg peciva, pogotovo ako je još toplo! Tako da vam ove perece za doručak ili užinu mogu biti prava poslastica za uživanje

1655732753_pretzel-gae9564c63_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ovaj nemački specijalitet je zaista popularan u većini zemalja, ali zašto ne bi napravili vašu kućnu domaću verziju, kako bi bili sigurno da ste napravili pecivo bez aditiva, još možete da ga jedete dok je toplo umesto da kupujete one hladne iz pekare.

Pročitajte još: Ovu namirnicu deca mrze da jedu, a ona kao da ima super moći: Recept za jelo sa KELJEM koji će jesti i najprobirljiviji

Sastojci:

  • 1 ½ šolje vode 360 ml, toplo
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 paket aktivnog suvog kvasca
  • 4 ½ šolje brašna 565 g 
  • 3 kašike ulja
  • ⅔ šolje sode bikarbone 120 g 
  • 2 jaja , umućena
  • krupna so

Priprema:

U činiji pomešajte vodu, so i šećer dok se ne sjedine. Dodajte kvasac i ostavite da ostane 5 minuta dok kvasac ne počne da se peni. Dodajte brašno i 2 kašice ulja i dobro mešajte dok se ne formira testo. Uklonite testo i koristite preostalo ulje da skrijete posudu. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu 1 sat. Zagrejte rernu na 230°. Testo isecite na 8 delova i razvijajte ih u tanke konopce, uvijajući dva kraja u oblik pereca.
Dodajte sodu bikarbonu u veliki lonac vode i pustite da provri. Kuvajte svaku perecu 30 sekundi po strani.
Prebacite perce u lim za pečenje, premažite ih jajima i pospite solju. Pecite 10-15 minuta, dok ne porumeni.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas