Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Домаћи ОРЕО кекс: Направите сами познату посластицу коју ће деца обожавати (ВИДЕО)

Иако смо сви љубитељи куповних кексова, нема ништа боље него када сами спремите посластице за ваше најмилије

1654877041_oreo.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Тастy
Oglas

Поред тога, који код производ из продавнице да опонашате, у овом случају Орео, бићете сигурни да је здравији тај који сами направите, јер нема додатних адитива у себи. 

Прочитајте још: Чоко-срца: Колачићи који се топе у устима (РЕЦЕПТ)

Састојци:

Кекс

  • 1 шоља несланог путера 225 г 
  • 1 шоља белог шећера 200 г 
  • 2 кашичице соли
  • 2 велика јаја
  • 2 шоље вишенаменског брашна 250 г 
  • 1 ¼ шоље тамног какао праха 150 г 
  • ½ кашичице соде бикарбоне

Крем пуњење

  • ½ шоље путера 115 г 
  • 2 шоље шећера у праху 240 г 
  • 1 кашичица ваниле

Припрема

У великој посуди умутите 1 шољу 225 грама омекшаног путера са белим шећером и сољу, док не постане светла и пахуљаста смеса. Умутити јаја док се потпуно не уклопе. Просејте брашно, какао прах и соду бикарбону у мешавину. Добро изблендирати. Додајте суве састојке мокрим састојцима и мешајте док се не сједине.
Окрените тесто на површину и ставите у раван квадрат. Умотајте тесто у пластичну фолију и оставите у фрижидеру 1 сат.
Загрејте рерну на 160˚Ц. Извадите тесто из фрижидера, па га ради лакшег развлачења поделите на 4 дела. 
Да бисте развукли тесто, ставите четвртину теста између два листа пергамент папира.  Разваљајте тесто између два листа пергамента на дебљину од ½ цм. Користећи мали округли секач за колаче, исеците тесто на појединачне кругове и ставите на велики плех за печење обложен пергаментом, остављајући најмање 1¼ цм, између сваког колачића.
Спакујте заједно и поново размотајте све остатке да бисте исецали додатне колачиће. Поновите овај поступак са сваком преосталом ¼ теста. Пеците у загрејаној рерни 15 минута. Ако печете више плеха у исто време, обавезно окрените тепсије у рерни до пола. Уклоните и пребаците колачиће на решетку за хлађење да се потпуно охладе.
Да бисте направили фил, помешајте ½ шоље (115 грама) путера, шећер у праху и ванилу у посуди за мешање. Умутити заједно док не постане светла и пахуљаста.
Саставите колачиће тако што ћете на један од колачића распоредити велику мерицу глазуре и ставити га у сендвич са другим. Лагано га стисните и остружите вишак да бисте очистили и изједначили стране. Послужите уз чашу млека.

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas