· · Komentari: 0

Domaći OREO keks: Napravite sami poznatu poslasticu koju će deca obožavati (VIDEO)

Iako smo svi ljubitelji kupovnih keksova, nema ništa bolje nego kada sami spremite poslastice za vaše najmilije

1654877041_oreo.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Tasty

Pored toga, koji kod proizvod iz prodavnice da oponašate, u ovom slučaju Oreo, bićete sigurni da je zdraviji taj koji sami napravite, jer nema dodatnih aditiva u sebi. 

Pročitajte još: Čoko-srca: Kolačići koji se tope u ustima (RECEPT)

Sastojci:

Keks

  • 1 šolja neslanog putera 225 g 
  • 1 šolja belog šećera 200 g 
  • 2 kašičice soli
  • 2 velika jaja
  • 2 šolje višenamenskog brašna 250 g 
  • 1 ¼ šolje tamnog kakao praha 150 g 
  • ½ kašičice sode bikarbone

Krem punjenje

  • ½ šolje putera 115 g 
  • 2 šolje šećera u prahu 240 g 
  • 1 kašičica vanile

Priprema

U velikoj posudi umutite 1 šolju 225 grama omekšanog putera sa belim šećerom i solju, dok ne postane svetla i pahuljasta smesa. Umutiti jaja dok se potpuno ne uklope. Prosejte brašno, kakao prah i sodu bikarbonu u mešavinu. Dobro izblendirati. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine.
Okrenite testo na površinu i stavite u ravan kvadrat. Umotajte testo u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 1 sat.
Zagrejte rernu na 160˚C. Izvadite testo iz frižidera, pa ga radi lakšeg razvlačenja podelite na 4 dela. 
Da biste razvukli testo, stavite četvrtinu testa između dva lista pergament papira.  Razvaljajte testo između dva lista pergamenta na debljinu od ½ cm. Koristeći mali okrugli sekač za kolače, isecite testo na pojedinačne krugove i stavite na veliki pleh za pečenje obložen pergamentom, ostavljajući najmanje 1¼ cm, između svakog kolačića.
Spakujte zajedno i ponovo razmotajte sve ostatke da biste isecali dodatne kolačiće. Ponovite ovaj postupak sa svakom preostalom ¼ testa. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta. Ako pečete više pleha u isto vreme, obavezno okrenite tepsije u rerni do pola. Uklonite i prebacite kolačiće na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade.
Da biste napravili fil, pomešajte ½ šolje (115 grama) putera, šećer u prahu i vanilu u posudi za mešanje. Umutiti zajedno dok ne postane svetla i pahuljasta.
Sastavite kolačiće tako što ćete na jedan od kolačića rasporediti veliku mericu glazure i staviti ga u sendvič sa drugim. Lagano ga stisnite i ostružite višak da biste očistili i izjednačili strane. Poslužite uz čašu mleka.

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.