Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Два рецепта за СПАНАЋ: Одличан прилог многим јелима, а брзо га спремају и почетници у кухињи

Уз ове рецепте спанаћ ћете још више да волите

1648886939_profimedia-0208738345.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Спанаћ је прилог који чак ни деца не одбијају. Осим што је укусан, спанаћ је и здрав, јер је пун калцијума, гвожђа, калијума, магнезијума, мангана и фосфора. Од витамина садржи витамин А. Ц, Е, К, витамине Б комплекса (Б6, Б2, Б1) и фолну киселину (витамин Б9), као и Омега 3 масне киселине.

Због своје једноставне припреме, свака домаћица после јаја одмах научи и спанаћ да спрема. Можете да га послужите са фашираним шницлама, рибом, виршлама... Ми вам нудимо 2 начина припреме, од којих је један скроз једноставна, а други је мало ароматичнији. Уживајте. 

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЗА "ОБУЧЕНИ" СИР: Брзи залогајчићи који ће вас одушевити благим и ароматичним укусном

Састојци: 

  • спанаћ
  • млеко
  • 1 кашика брашна
  • 2 чена белог лука

Припрема:

Кратко бланширајте спанаћ, па процедите. Ставите у блендер и уситните, а затим на мало уља или масти пропржите ситно сецкан или млевен бели лук, додајте спанаћ и брашно, па добро промешајте. Сипајте млеко и кувајте уз мешање још неких 5 минута док се не згусне. 

Прочитајте још: Посно МЕДЕНО СРЦЕ: Најједноставнији рецепт за омиљени слаткиш!

Састојци:

  • 1 кг свежег спанаћа
  • 20 г маслаца
  • 2 главице црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 јаје
  • 400 мл млека
  • 2 кашике брашна

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas