Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Хрскави штапићи од тиквица: Брз рецепт за вечеру

Ако волите тиквице овај рецепт ће вам се сигурно свидети

1693919749_shutterstock_1457220584.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Потребно је:

  • 2-3 тиквице
  •  1/4 шоље оштрог брашна
  •  шоља презли
  • 1/4 шоље пармезана
  • јаје
  • прстохват соли
  • 1/2 кашичице белог лука у праху
  • кашичица сушене црвене паприке (крупно млевене)
  • мало сушеног босиљка или оригана

Оперите тиквице, обришите их папирним убрусом, одсеците им крајеве и исеците на штапиће дебљине око центиметар. Убаците их у пластичну кесу за храну у коју сте ставили брашно и со, па протресите да се брашно равномерно нахвата на тиквице. На великом плитком тањиру помешајте бели лук у праху, босиљак или оригано, црвену паприку, презле и пармезан, а у другом, дубоком, умутите јаје са кашичицом воде.

Сваки комад тиквице брзо провуците кроз умућено јаје, затим накратко кроз мешавину зачина, пармезана и презли. На дно плеха за печење прво ставите пек-папир, па решетку, по којој ћете затим распоредити штапиће, правећи између њих размак. Плех убаците у претходно загрејану рерну и пеците штапиће око 15 минута, на 200 степени. Готови су кад добију златносмеђу боју. По жељи, уместо наведених зачина можете да користите и неке друге, по жељи (рузмарин, мајчину душицу…).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas