Oglas
· · Komentari: 0

Hrskavi štapići od tikvica: Brz recept za večeru

Ako volite tikvice ovaj recept će vam se sigurno svideti

1693919749_shutterstock_1457220584.jpg
Foto: Šhutterstock
Oglas

Potrebno je:

  • 2-3 tikvice
  •  1/4 šolje oštrog brašna
  •  šolja prezli
  • 1/4 šolje parmezana
  • jaje
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • kašičica sušene crvene paprike (krupno mlevene)
  • malo sušenog bosiljka ili origana

Operite tikvice, obrišite ih papirnim ubrusom, odsecite im krajeve i isecite na štapiće debljine oko centimetar. Ubacite ih u plastičnu kesu za hranu u koju ste stavili brašno i so, pa protresite da se brašno ravnomerno nahvata na tikvice. Na velikom plitkom tanjiru pomešajte beli luk u prahu, bosiljak ili origano, crvenu papriku, prezle i parmezan, a u drugom, dubokom, umutite jaje sa kašičicom vode.

Svaki komad tikvice brzo provucite kroz umućeno jaje, zatim nakratko kroz mešavinu začina, parmezana i prezli. Na dno pleha za pečenje prvo stavite pek-papir, pa rešetku, po kojoj ćete zatim rasporediti štapiće, praveći između njih razmak. Pleh ubacite u prethodno zagrejanu rernu i pecite štapiće oko 15 minuta, na 200 stepeni. Gotovi su kad dobiju zlatnosmeđu boju. Po želji, umesto navedenih začina možete da koristite i neke druge, po želji (ruzmarin, majčinu dušicu…).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas