Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бакина кухиња

Идеална за доручак или уз ручак: ЛИСНАТА ПОГАЧА са интересантним премазом (ФОТО/ВИДЕО)

Лисната погача према баконом рецепту.

1638516662_20211202_142058.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Потребно је:

  • 450 мл. млека
  • 700 гр брашна
  • 20 гр квасца
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли

Премаз:

  • 200 гр премаз сира
  • 50 гр путера

Фото: приватна архива

Припрема:

Измрвити квасац у мало млаког млека, додати шећер и промешати. Кад запени и порасте сипати у ванглицу, па додати остатак млека, додати брашно и со и измесити меко глатко тесто.

Прочитајте још: Посластица према бакином рецепту: Правимо КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА (ФОТО/ВИДЕО)

Покрити да порасте око 40 мин на собној температури. Истрести на побрашњивене сто тесто мало га премесити и исећи на 7 делова и измесити лоптице па покрити да одмори 10 мин. Сваку лоптицу оклагијом развући у правоугаоник премазати маслацом па сиром. Преко ње ставити другу, па и њу премазати маслацом и сиром и тако све до једне, али задњу само развијемо, не премазујемо.

Фото: приватна архива

Притиснути рукама правоугаоник од теста и оклагијом изваљати за пола центиметара исећи на траке. Сваку траку исећи на пола, па обе половине увити у круг.

Направити 5 већих кругова и поређати у плех. Између ставити мање кругове. Покрити да порасте, па је премазати жуманцетом и путером. Посути семенкама и пећи на 180 степени Ц 40 мин.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas