· · Коментара: 0
РЕЦЕПТ

Идеално решење за данашњи РУЧАК: Направите пилетину с кремастим сосом од сира и путера (РЕЦЕПТ)

Ручак који ћете обожавати

1642577917_piletina-1.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен

Пилетина ала флорентине укусно је јело пореклом из Италије које комбинује печено месо с кремастим сосом од путера, павлаке, сира и спанаћа. Припрема се на различите начине, а могуће је припремити све у само једном лонцу...

Прочитајте још: Невероватан укус: Перуанске крофнице које се нижу на прсте (РЕЦЕПТ)

Састојци за 2 особе:

2 пилећа прса
200 грама шампињона
150 мл павлаке за кување
100 грама спанаћа
75 мл белог вина
50 грама пармезана
3 кашике путера
1 кашика брашна
2-3 чешња белог лука
2 кашике исецканог свежег першуна
со и бибер по жељи

Припрема:

1. У широком лонцу загрејте две кашике путера. 2. Добро побиберите и посолите пилећа прса па их ставите у тигањ са сваке стране око пет до седам минута док не добију златносмеђу боју, а месо се термички не обради до краја. 3. Извадите пилетину из лонца и прекријте је алуфолијом. 4. На преосталој масноћи препржите шампињоне уситњене око пет минута док не омекшају. Извадите их из лонца.

Прочитајте још: Како је настао МАЈОНЕЗ? Омиљени умак многих има дугу традицију

5. Додајте преосталу кашику путера у лонац па на њему продинстајте ситно исецкан бели лук око 1 минут. 6. Додајте брашно, све добро промешајте и кувајте око пола минута. 7. Улијте вино, промешајте па кувајте око два до три минута. 8. Улијте у лонац павлаку за кухање и све заједно кувајте три до четири минута. Умешајте пармезан и спанаћ па кувајте док поврће не повене. 9. Вратите у лонац пилетину и печурке. Помешајте све заједно са свежим першуном.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.