Ваша породица ће бити одушевљена овим јелом
Потребно је за маринаду:
- 200 г свежих црвених паприка
- 1/2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 5 комада црних маслина
- кашика ђумбира
- 2 кашичице цимета
- 100 мл маслиновог уља
- бибер
За месо:
- 500 г пилећег филеа
- главица црног лука
- кашика куркуме
- кашичица кима у праху
- пилећа коцка за супу
- зелене маслине
- маслиново уље
- лимун
- 2 кашике меда
- першун
- кашика исецканог коријандера
- со, бибер
Пхото: Унспласх
Припрема:
- Направите прво маринаду.
- У блендер успите уље па на крупно измиксајте исецкану црвену паприку, црни и бели лук, очишћене маслине, уз додатак ђумбира, цимета и бибера.
- Пилетину исеците, прелијте маринадом, промешајте и оставите да одстоји пола сата.
- У тигању на уљу пропржите исецкани црни лук, додајте куркуму, ким и пилетину заједно са маринадом, затим коцку за супу и залијте са мало воде.
- На крају убаците маслине и лимун исечен на колутове.
- Кувајте на средње јакој ватри 20 минута, па умешајте мед, першун и коријандер и онда кувајте још пет минута..
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО: