Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КРАЉИЦА ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Салата "НОВОГОДИШЊИ ВЕНАЦ" - Укуснија и декоративнија од свих осталих (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Изгледа савршено, а укус ће вас очарати

1669717602_nvenac.png
Фото: Yоутубе/принтсцреен/ Мелисса Мир
Oglas

Ако Нову Годину намеравате да прославите код куће, ова салата је пун погодак. Декорација је једноставна, а савршено ће украсити празничну трпезу. Главни састојци су мајонез, кромпир, месо, јаја и ораси, па ће ова салата постати ваше ново омиљено јело.

Састојци:

  • 5 јаја 
  • 5 кромпира 
  • 3 шаргарепе 
  • 200 г меса 
  • 200 гр ораха 
  • 400 г мајонеза
  • млади црни лук

Прочитајте још: Врхунска крем чорба од карфиола: Припрема се једноставно, а обезбедиће вашем телу неопходне витамине и минерале (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

За декорацију:

  • мирођија
  • 1 цвекла 
  • 2 белнацета
  • шаргарепа
  • чери парадајз
  • нар

Припрема:

  1. Скувајте јаја, кромпир и шаргарепу. Пет жуманаца и три беланца изрендајте, а преостала два оставите са стране, као и кромпир и шаргарепу. Барено месо, орахе и млади црни лук исецкајте.
  2. На средину плеха/тацне поставите чашу окренуту наопачке. Око ње поређајте прво половину укупне количине кромпира, посолите, побиберите, па премажите мајноезом.
  3. Поређајте шаргарепу, па поново посолите и побиберите. Премажите мајонезом, па поређајте месо. Преко поспите млади црни лук. Поново премажите мајонезом, па поспите орахе. Премажите мајонезом, поређајте жуманца, па посолите и побиберите. Поново премажите мајонезом, па поређајте преосталу количину кромпира. На крају поново премажите мајонезом, па извадите чашу.
  4. Премажите мајонезом и унутрашност.
  5. Декорација: украсите прво салату гранчицама мирођије, а од шаргарепе направите машну па поставите на средину, Ољуштите три траке шаргарепе, две преполовите, па спојите са трећом. Од беланаца направите пахуље, а исто то учините и са куваном цвеклом. Чери парадајз и нар поређајте по жељи. Венац је готов.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas