Уз овај рецепт не морате да чекате да тесто нарасте
Састојци:
- 350 г брашна
- 50 г шећера (+ мало за ваљање крофни)
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 мл млека
- 30 г меког путера
- 1 прстохват соли
- Кора полс лимуна (нарендана)
- Уље за пржење
Припрема:
Ако волите домаће крофне, али немате времена да чекате да тесто нарасте, овај рецепт за крофне без квасца биће ваш нови омиљени! Праве се брзо, мекане су и укусне, са дивним мирисом лимунове коре.
У чинији помешајте брашно, прашак за пециво, шећер, прстохват соли и нарендану лимунову кору. Додајте мекани путер и млеко па замесите тесто. Месите док не добијете глатко и мекано тесто које се не лепи за руке. Побрашните радну површину и развуците тесто на дебљину од око 1 цм. Модлом или чашом вадите кругове. По жељи, мањом модлом направите рупице у средини да добијете крофне са рупом.
Загрејте уље у шерпи на средњој температури. Пржите крофне док не постану златно-смеђе са обе стране. Вадите крофне на папирни убрус да упију вишак уља. Док су још топле, уваљајте крофне у шећер или их поспите прах шећером.