· · Коментари: 0

Најбољи старински рецепт за ЏЕМ ОД ЈАГОДА који сви обожавају: Прави се за ПОЛА САТА и потребна су вам само 3 САСТОЈКА

Уколико волите да једете јагоде, онда ће вам овај рецепт постати једна од омиљених!

1685096801_shutterstock_1165360495-dzem-od-jagoda.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Џем од јагода је просто неодољив, те се ретко ко може задржати само на једној кашичици, посебно током хладних дана, када се ужелимо овог воћа. Такође, одличан је и као састојак за многе колаче, а прави се врло једноставно и то за пола сата!

Како је сезона јагода у току, одаберите оне најлепше домаће и "сачувајте" их на мало другачији начин за зиму.

Потребе су вам само 3 врсте намирница:

- 1 кг јагода
- 600 гр шећера
- сок од 1 лимуна

Начин припреме:

Прво их добро оперите, па затим поређајте у једна ред јагода у шерпу и поспите шећером. Оставите тако да одстоје сат времена. Потом ставите на шпорет и кувајте око пола сата на највишој температури.

Приметићете да се током кувања појављује пена, њу треба да скидате све време кашиком. Мешајте док јагоде не прокувају и шећер се не отопи, затим смањите температуру и оставите да лагано крчка док не добијете жељену густину џема. Пред сам крај кувања додајте сипајте сок од лимуна и скините шерпу са шорета. Оставите да се џем охлади, па га сипајте у стерилне теглице.

Тегле окрените наопако и тако нека стоје до сутрадан. Чувати га на хладом месту.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.