Oglas
· · Komentari: 0

Najbolji starinski recept za DžEM OD JAGODA koji svi obožavaju: Pravi se za POLA SATA i potrebna su vam samo 3 SASTOJKA

Ukoliko volite da jedete jagode, onda će vam ovaj recept postati jedna od omiljenih!

1685096801_shutterstock_1165360495-dzem-od-jagoda.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Džem od jagoda je prosto neodoljiv, te se retko ko može zadržati samo na jednoj kašičici, posebno tokom hladnih dana, kada se uželimo ovog voća. Takođe, odličan je i kao sastojak za mnoge kolače, a pravi se vrlo jednostavno i to za pola sata!

Kako je sezona jagoda u toku, odaberite one najlepše domaće i "sačuvajte" ih na malo drugačiji način za zimu.

Potrebe su vam samo 3 vrste namirnica:

- 1 kg jagoda
- 600 gr šećera
- sok od 1 limuna

Način pripreme:

Prvo ih dobro operite, pa zatim poređajte u jedna red jagoda u šerpu i pospite šećerom. Ostavite tako da odstoje sat vremena. Potom stavite na šporet i kuvajte oko pola sata na najvišoj temperaturi.

Primetićete da se tokom kuvanja pojavljuje pena, nju treba da skidate sve vreme kašikom. Mešajte dok jagode ne prokuvaju i šećer se ne otopi, zatim smanjite temperaturu i ostavite da lagano krčka dok ne dobijete željenu gustinu džema. Pred sam kraj kuvanja dodajte sipajte sok od limuna i skinite šerpu sa šoreta. Ostavite da se džem ohladi, pa ga sipajte u sterilne teglice.

Tegle okrenite naopako i tako neka stoje do sutradan. Čuvati ga na hladom mestu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas