Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЛЕПШЕ ПАМУК КРОФНЕ ПО РЕЦЕПТУ СА СВЕТЕ ГОРЕ: Успевају и неискусним домаћицама, праве се за час!

Припремељене по светогорском рецепту, ове крофне увек успеју и свима успеју!

1750165556_shutterstock_2414042447.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уз само неколико састојака и мало стрпљења, откријте једноставан начин припреме крофни које су вековима део монашке трпезе – савршене за дане поста и тренутке када желите да осетите топлину праве домаће посластице.

На Светој гори, где се вековима негује испоснички начин живота, чак и најједноставнија јела носе печат духовности и љубави према Богу. Монаси, следећи древну традицију, припремају храну с пажњом и благословом, верујући да и кроз њу човек може исказати захвалност Створитељу.

Међу таквим рецептима, који спајају скромност и богатство укуса, налазе се и светогорске крофне – брзе, једноставне и неодољиво мекане. Припремљене од неколико основних састојака, без млека и јаја, савршено су послужење у дане поста, али и свакодневна посластица која подсећа на лепоту монашке трпезе.

Састојци:

  • 3 шоље универзалног брашна
  • 1 шоља млаке воде
  • 1 кесица сувог квасца
  • 2 кашике шећера
  • 1 кесица ваниле
  • Уље за пржење
  • Мед и цимет за послуживање

Припрема:

У чинију сипајте брашно, квасац, шећер и ванилу, а затим постепено додајте воду, лагано месећи руком, док не добијете мекано тесто које се не лепи за руке. Покријте тесто кухињском крпом и оставите га да одстоји сат времена, док не удвостручи волумен.

Када је тесто нарасло, побрашњеним рукама узимајте мале лоптице величине ораха и обликујте дебеле штапиће дужине вашег малог прста. Крајеве благо спојите и притисните да се слепе. Поређајте крофне на побрашњену крпу и оставите их да нарасту још 30 минута, пише религија.рс.

Угрејте уље и пржите крофне у малим количинама, окрећући их са обе стране док не добију златно-смеђу боју. Вадите их на папирни убрус како би упиле вишак масноће. Послужите их са медом и циметом. Уживајте у укусу светогорских крофни које су вековима део монашке трпезе!

(Стил)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas