Посни пасуљ за Светог Николу незаобилазни је део свечарске трпезе, а на Јутјуб каналу Валентине Машковић пронашли смо најбољи начин за припрему овог традиционалног јела.
Валентина посни пасуљ за Светог Николу прави на старински начин, по рецепту њене бабе, а једино што је променила је то што уместо обичног уља користи маслиново и додаје бибер.
"Све остало је по њеном рецепту, бар ми је тако пренела мајка. Од мајке сам научила неколико верзија припреме пасуља за нашу славу, али ми се ова ипак највише допада. Недавни сусрет са монахињом из оближњег села код Лесковца искористила сам да јој пренесем овај рецепт и неке своје рецепте, надам се да су их већ испробали и да им се допадају", навела је Валентина у опису видеа.
Посни пасуљ за Светог Николу
Потребно је:
- 1 кг белог пасуља
- 1 црни лук
- 1 празилук
- 10-15 сувих црвених паприка
- 200-250 мл уља
- 5-6 ченова белог лука
- Бибер, со, црвена зачинска паприка, љута паприка
(Блиц жена)
БОНУС ВИДЕО: