· · Коментари: 0
кроасани

Направите сами хрскаве ИНТЕГРАЛНЕ КРОАСАНЕ: Корак по корак до савршеног укуса (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Кроасани из ваше кухиње.

1615458552_foto.PNG
Фото: Дидy китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 450 гр. белог брасна тип 400
  • 300 гр. интегралног брашна
  • 35 гр. квасца
  • 200 мл. топлог млека
  • 300 мл. топле воде
  • 50 мл. сунцокретовог уља
  • 2 кашичице соли
  • 1 кашичица шећера
  • око 200 гр. маргарина

Прочитајте још: СРБИ не могу да им одоле: Гулаш и кнедле на словачки начин (ФОТО/ВИДЕО)

Упутство за припрему:

У ванглицу ставите квасац,додајте млеко, воду, шећер, уље, промешајте да се квасац истопи. Када се квасац истопио додајте и воду, промешајте, а затим додајте интегрално брашно и со, поново све промешајте и полако месите и постепено додајте бело брашно. Месите док тесто не буде лепа лоптица. Отавите тесто да надође 30-40 минута.

Фото: Дидy китцхен

Када је тесто надошло,премесите га и ставите на побрашњену радну порсину. Развуците тесто оклагијом и нарендајте маргарин.

Тесто преклапајте на 15 цм. ширине. Нарендајте остатак маргарина по целој дужини теста. Поново преклапајте тесто на неких 15 цм.

Оставите сложено тесто да надолази 10 - 15 минута. Када је тесто одморило, развуците га у правоугаони облик и сеците као на слици. Можете сећи веће или мање троуглове, зависи колике кроасане желите.

Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)

Горње делове троуглова мало засеците, и ролајте као на слици. Кроасане ставите у плех,оставите их 15 минута да надођу. Пре печења премажите их са мешавином маслиновог уља и млека.

Пеците их око 20 минута на 250 степени. Време пчења зависи од рерне. Пријатно

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.