Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УКУС КОЈИ ОБАРА

Овакав ПИЛАВ још нисте пробали! Прво се "активира" бели лук, а онда следе 3 тајна састојка (РЕЦЕПТ)

Турски пилав готов за сат времена

1654091480_eugene-krasnaok-ojDzHZHcVx4-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Спремили смо вам врхунски рецепт за здравље, препун хранљивих материја за јачање мозга као што су цимет, бадеми и гоџи бобице.

Састојци

  • 2 велика чена белог лука
  • великодушан прстохват шафрана
  • 3 кашичице уља
  • 200 г ћурећег бута без коже исеченог на коцкице
  • 85 г басмати пиринча од целог зрна
  • ½ кашичице млевеног цимета
  • 1 кашичица бујона од поврћа
  • 3 штапића целера, ситно исецкана
  • 1 кашика свежих листова мајчине душице
  • 1 кашика сувих гоџи бобица
  • 1 средњи лук, преполовљен и врло танко нарезан
  • 100 г листова беби спанаћа
  • 25 г бадема у листићима

Прочитајте још: ДОМАЋИ ХУМУС ГОТОВ ЗА 5 МИНУТА: Направите савршен намаз у три корака по оригиналном РЕЦЕПТУ

Припрема

Ситно исецкајте бели лук и оставите да се активира (погледајте савет). У међувремену, шафран прелијте са 2 кашике кључале воде и оставите да се натопи. Загрејте 2 кашичице уља у великом тигању са поклопцем, а затим додајте ћуретину и пржите 5 минута, често мешајући, док не почне да порумени.

У шерпу умутити пиринач и цимет, па улити 400 мл кључале воде и бујон, па добро промешати. Додајте целер, мајчину душицу, гоџи бобице и пуно млевеног црног бибера. Чврсто покријте тигањ да пара не би излазила и кувајте на лаганој ватри 20 минута.

АКТИВИРАЊЕ БЕЛНОГ ЛУКА
Сецкање и гњечење белог лука промовише ензим који максимизира његове здравствене предности – тако да је то најбоље урадити 10 минута пре употребе да би се активирао.

У међувремену загрејте преостало уље у нелепљивом тигању и додајте лук. Када почне да омекшава, поклопите шерпу на 5 минута да се још мало продинста. Скините поклопац и лагано пржите 12-15 минута до златне боје, често мешајући.

Након што се пиринач кувао 20 минута, проверите ниво воде – ако је пиринач још увек превише орашаст и сва течност је упијена, додајте још до 100 мл воде. Умешајте шафран, поново поклопите и кувајте 5-10 минута док пиринач не омекша. Додајте бели лук и спанаћ, кратко прокувајте да листови увену, па искључите ватру. Провуците кроз пржени лук и бадеме. Покријте тигањ и оставите да одстоји 5 минута пре сервирања.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas