Oglas
· · Komentari: 0
UKUS KOJI OBARA

Ovakav PILAV još niste probali! Prvo se "aktivira" beli luk, a onda slede 3 tajna sastojka (RECEPT)

Turski pilav gotov za sat vremena

1654091480_eugene-krasnaok-ojDzHZHcVx4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Spremili smo vam vrhunski recept za zdravlje, prepun hranljivih materija za jačanje mozga kao što su cimet, bademi i godži bobice.

Sastojci

  • 2 velika čena belog luka
  • velikodušan prstohvat šafrana
  • 3 kašičice ulja
  • 200 g ćurećeg buta bez kože isečenog na kockice
  • 85 g basmati pirinča od celog zrna
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • 1 kašičica bujona od povrća
  • 3 štapića celera, sitno iseckana
  • 1 kašika svežih listova majčine dušice
  • 1 kašika suvih godži bobica
  • 1 srednji luk, prepolovljen i vrlo tanko narezan
  • 100 g listova bebi spanaća
  • 25 g badema u listićima

Pročitajte još: DOMAĆI HUMUS GOTOV ZA 5 MINUTA: Napravite savršen namaz u tri koraka po originalnom RECEPTU

Priprema

Sitno iseckajte beli luk i ostavite da se aktivira (pogledajte savet). U međuvremenu, šafran prelijte sa 2 kašike ključale vode i ostavite da se natopi. Zagrejte 2 kašičice ulja u velikom tiganju sa poklopcem, a zatim dodajte ćuretinu i pržite 5 minuta, često mešajući, dok ne počne da porumeni.

U šerpu umutiti pirinač i cimet, pa uliti 400 ml ključale vode i bujon, pa dobro promešati. Dodajte celer, majčinu dušicu, godži bobice i puno mlevenog crnog bibera. Čvrsto pokrijte tiganj da para ne bi izlazila i kuvajte na laganoj vatri 20 minuta.

AKTIVIRANJE BELNOG LUKA
Seckanje i gnječenje belog luka promoviše enzim koji maksimizira njegove zdravstvene prednosti – tako da je to najbolje uraditi 10 minuta pre upotrebe da bi se aktivirao.

U međuvremenu zagrejte preostalo ulje u nelepljivom tiganju i dodajte luk. Kada počne da omekšava, poklopite šerpu na 5 minuta da se još malo prodinsta. Skinite poklopac i lagano pržite 12-15 minuta do zlatne boje, često mešajući.

Nakon što se pirinač kuvao 20 minuta, proverite nivo vode – ako je pirinač još uvek previše orašast i sva tečnost je upijena, dodajte još do 100 ml vode. Umešajte šafran, ponovo poklopite i kuvajte 5-10 minuta dok pirinač ne omekša. Dodajte beli luk i spanać, kratko prokuvajte da listovi uvenu, pa isključite vatru. Provucite kroz prženi luk i bademe. Pokrijte tiganj i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas