Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ ЈЕДИНИ РЕЦЕПТ КОЈИ КОРИСТЕ И НЕ ПОСТОЈИ БОЉИ: Овако Немци киселе купус, увек додају ова два састојка и то га чини јединственим

Кисели купус се сматра суперхраном богатом витаминима, минералима и пробиотицима

1760689504_2685181f3acda0b9db54c97df91ad173001ee9b0.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кисели купус с разлогом носи титулу суперхране – богат је витаминима, минералима и пробиотицима који јачају имунитет и чувају здравље током хладних месеци. Осим што обилује витамином Ц, у њему се налазе и драгоцени витамини А1, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, К и Е, као и минерали попут калцијума, фосфора, калијума, магнезијума и гвожђа. Управо због тога, кисели купус је незаобилазан део сваке зимске трпезе.

У Немачкој је овај специјалитет права институција – готово да не постоји домаћинство које не спрема кисели купус. Тајна њихове савршене ароме крије се у само два додатка: неколико листова ловора и мало семена кима, који овом јелу дају препознатљив мирис и благо пикантан укус.

Ако желите да пробате традиционални немачки рецепт за кисели купус, ево како да га припремите код куће и уживате у пуном, природном укусу.

Како Немци киселе купус

Састојци за немачки кисели купус:

  • око 1,3 кг купуса (једна средње велика главица, без спољашњих листова)
  • 15–20 г морске соли
  • неколико листова ловора
  • ½ кашичице семена кима

Припрема:

Купус добро оперите и ситно насецкајте – ножем или на рендалици, према навици. Ставите га у већу посуду, додајте морску со и изгњечите рукама док не почне да пушта сопствени сок.

Затим додајте ловор и ким, па све још једном добро промешајте. Пребаците смесу у теглу или керамичку посуду и чврсто сабијајте како би течност потпуно прекрила купус.

На крају, прекријте га чистом крпом и оптеретите нечим тешким (нпр. тањиром и тегом) да остане потопљен. Оставите га да ферментише на собној температури од 7 до 14 дана, у зависности од жељене киселости.

Током процеса повремено проверавајте да ли се појавила пена – само је покупите и уклоните. Када достигне идеалну киселост, преместите теглу у фрижидер или хладну просторију.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas