Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА РИБА НА СВЕТУ: Снижава холестерол, поправља меморију и штити срце

Уколико постите, сигурно је да чешће једете рибу него оним данима када није пост, али да ли знате која је риба најздравија

1702467872_Untitled.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Доктори кажу да је паметно да рибу једемо барем једном недељно, док 2 пута недељно једемо барено месо, а остала 4 дана да конзумирамо оброке од поврћа.

Иако сви знамо да је риба здрава, да ли знате која је најздравија?

Доносимо вам списак 9 најздравијих риба на свету:

1. Атлантски лосос: Кажу да омега 3 масне киселине које се налазе у црвеном месу ове рибе могу да утичу на биолошки сат човека, што значи да може да успори наше старење.

2. Зубатица: Ова плава риба се сматра изузетно корисном за човека јер садржи обиље фосфора, калијума, калцијума, натријума и гвожђа.

3. Атлантска харинга: Ова риба се сматра маснијом рибом, али омега 3 масне киселине које садржи, од велике су користи за кардиоваскуларни систем човека.

4. Језерска златовчица: Риба која живи у слатким водама. Њено месо је масно скоро као месо лососа, али се не суши када се термички обради.

5. Гирице: Инћуни или сарделе, су врста рибе која има толико протеина да може да парира било којем месу. С друге стране њене калоријске вредности су мале. Богата је витаминима и минералима који су потребни човеку да би нормално функционисао.

6. Скуша: Ова риба је савршена за сваку дијету јер садржи мало калорија а моного витамина и минерала неопходних за људски организам.

7. Пастрмка: Ако само једном недељно будете јели пастрмку можете снизити холестерол, ојачати крвне судове и нерве и избећи проблеме са памћењем у старости.

8. Сардина: Ова мала риба се добро апсорбује у људском организму и одличан је извор протеина. Сардина садржи читав комплекс витамина (А, Б12, Б6, Д) ирибље уље, које снижава холестерол.

9. Туна: Ова риба је пуна омега 3 и омега 6 масних киселина што је сврстава у једну од најкориснијих риба.

Никад не штедите на квалитету рибе. Ако хоћете да обрадујете себе и своју породицу рибљим оброком, изаберите паметно, јер није свака риба здрава. Постоје оне које се масовно производе и пуне су отровне живе.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas