· · Коментара: 0
СЛАТКО

Невероватан укус: Перуанске крофнице које се нижу на прсте (РЕЦЕПТ)

Уколико волите крофне пробајте да направите перуанске "пикаронес" крофнице.

1629105798_shutterstock_1562542549.jpg
Фото: Шатер

Потребно је:

 

  • кашика сувог квасца
  • кашичица шећера
  • 1/4 шоље воде
  • кашика млевеног кукуруза или кукурузног брашна
  • 1/2 кашичице морске соли
  • 1/4 кашичице млевеног аниса
  • 3 шоље белог брашна
  • шоља квалитетног пива
  • шоља куваног пиреа од бундеве

 

Прочитајте још: Пастрмка у пакету која се САМА ПЕЧЕ (РЕЦЕПТ)

За сируп:

  • 1-2 шоље смеђег шећера
  • шоља воде
  • 3 комадића коре лимуна или поморанџе

Припрема:

Уштипке припремите на следећи начин: у мањој чинији растворите шећер и квасац у топлој води, у великој чинији помешајте кукурузно брашно, со, анис, једну шољу брашна и пиво. Додајте смесу са квасцем и промешајте. Затим додајте пире од бундеве и две шоље брашна. Промешајте тако да добијете меко тесто.

Тесто мора да се одмори у фриждеру.

Покријте платненом крпом и оставите смесу да се диже на топлом месту, око два сата. Можете је оставити и да се подиже у фрижидеру, четири до 12 сати, ако је прекривена фолијом. Све састојке сирупа сипајте у шерпу и оставите да проври, на средњој температури. Смањите ватру на минимум и крчкајте 15-ак минута, односно док се не направи густи сируп. Склоните са рингле.

Прочитајте још: Ручак који се прави у једној шерпи: Укусан ПИЛАВ СА ТИКВОМ који ћете стално правити! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Затим загрејте уље у воку. Сипајте неколико кашике теста у врело уље и пржите с обе стране, док крофне не постану хрскаво златне. Када су готове, извадите их шупљикавом кашиком, оцедите на папирним убрусима и послужите топле, са такође топлим сирупом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.